Dos vinils originals de Comelade, Perejaume i Casasses

  • Aquesta peça de col·leccionista és el producte VilaWeb del mes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
M.S.
16.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tinta invisible és una editorial d’obra gràfica nascuda fa quinze anys mercès als gravadors Ricard Ibernon i Martí Guinovart. Treballen per encàrrec d’artistes, per a algunes altres editorials, per a galeries d’art… Ara, sempre tenen entre mans un projecte propi: un llibre d’artista, un llibre objecte, una carpeta…, tot confeccionat al seu taller i costejat amb subscripcions. Són peces d’una gran qualitat destinades a bibliòfils i col·leccionistes.

Un dels treballs més ambiciosos i apreciats de l’editorial Tinta invisible és el llibre d’artista ‘Nosaltres i els agermanats‘ de Perejaume, Enric Casasses i Pascal Comelade, tres artistes amb una gran sintonia artística i personal. Del llibre, se n’han fet setanta-cinc exemplars, signats i numerats. El llibre conté vint fotos (a dues cares) i quatre gravats calcogràfics d’en Perejaume, quatre poemes en prosa d’Enric Casasses, un dels quals dóna títol al llibre, i dos vinils, amb música original de Pascal Comelade. Aquests dos vinils de col·leccionista són el producte del mes que ofereix VilaWeb.

Dels discs de vinil, se n’ha fet una edició de cinc-cents exemplars numerats. Un disc blanc en format EP conté una base musical de Pascal Comelade i tres poemes de Perejaume i tres d’Enric Casasses, recitats per ells mateixos. L’altre, el vinil petit, és un ‘Picture Disc’ a partir d’una fotografia original de Perejaume i amb música, també original, de Pascal Comelade. Imatge: una foto picada d’una ballarina de la companyia Malpelo, amb un vestit fet de corbes de nivell, talment una muntanya. Quan el vinil s’engega, la ballarina es posa en moviment, girant sobre si mateixa. Per poder imprimir aquesta poderosa imatge el vinil es va confeccionar a Txèquia, puix que ací ja no hi ha cap empresa que tingui la maquinària per a fer ‘Picture Discs’.

Aquests vinils de ‘Nosaltres i els agermanats’ de Perejaume, Enric Casasses i Pascal Comelade, es poden adquirir, tots dos junts, a la redacció de VilaWeb per cinquanta euros.

L’equip de Tinta Invisible acaba de posar fil a l’agulla d’una nova col·laboració artística, entre el compositor Mestres Quadreny i l’artista de Sabadell Alfons Borrell, en homenatge a Joan Brossa i amb Manel Guerrero de curador. Mestres Quadreny oferirà una versió de la seva peça ‘Trànsit boreal‘ i Alfons Borrell farà de tres gravats a cinc, de gran format. Caldran dos anys per a portar a terme aquest treball.

Tinta Invisible és una cooperativa. Cada vegada que l’editorial té un projecte entre mans subscriptors que aportin una quota cada mes en canvi del llibre d’artista, que reben que ja és enllestit del tot. Els llibres sobrants es posen a la venda a preu de mercat, sempre molt més alt que no pas el que paguen els subscriptors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any