Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.11.2010  17:53

Saïda Saddouki, condemnada a pagar 1.500 euros per injúries

La jutgessa considera que la traductora no ha pogut provar que fos vexada pel capità de la guàrdia civil

Men?ame
 

La magistrada del Jutjat penal número 1 de Palma, Concepció Moncada, ha condemnat la intèrpret Saïda Saddouki a pagar 900 euros de multa i a indemnitzar amb 600 euros al capità de la guàrdia civil Bartolomé del Amor, per un delicte d'injúries greus amb l'agreujant d'haver-ne fet publicitat, en denunciar un tracte vexatori de Del Amor, sabent que les declaracions eren falses.

La sentència condemnatòria considera provat que el 27 d'agost de 2007 la traductora va comparèixer davant la premsa per denunciar públicament el tracte rebut per Del Amor, 'amb ànim de desmerèixer el crèdit personal i perjudicant la dignitat i fama'. Saïda Saddouki havia acusat el capità de la guàrdia civil d'haver-la vexat per parlar en català en una caserna. Però Del Amor va presentar una querella contra la dona acusant-la d'injúries greus. Ara la resolució considera que no s'ha pogut acreditar que Del Amor pronunciés les paraules que Saddouki diu que va pronunciar ni cap altra de caràcter ofensiu o vexatori.

El judici havia estat suspès dues vegades, i Saddouki ha rebut des del primer moment el suport de l'Obra Cultural Balear.