La Generalitat de Catalunya també reclama a la SGAE els diners del cànon digital

  • El parlament balear i uns quants municipis valencians també en van demanar la devolució, arran de la sentència del tribunal de la UE

VilaWeb
Redacció
10.11.2010 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya, mitjançant  la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha anunciat avui que reclamaria a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) la devolució dels diners pagats pel cànon digital. Recentment, el Parlament balear i alguns ajuntaments valencians també havien reclamat la devolució de la taxa, arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que la declarava il·legal (sentència).

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat: ‘La Generalitat ha de seguir les directrius europees, i la sentència de la UE deixa clar que l’aplicació del cànon per còpia privada als suports de reproducció adquirits per empreses, professionals i administracions per a finalitats diferents de la còpia privada contradiu la normativa comunitària’.

En aquest sentit, Bosch assegura que ‘a l’espera de la transposició a la llei estatal de la sentència europea, la Generalitat de Catalunya ha d’activar els mecanismes necessaris per poder reclamar a la SGAE la devolució del que ha pagat fins ara per una taxa que la UE considera il·legal. Això passa per establir de quina manera podem quantificar la xifra de la devolució’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any