Un estudi de Media.cat posa de relleu el consens entre la premsa del país a favor del corredor mediterrani

  • L'informe també conclou que els arguments econòmics pesen més que els polítics

VilaWeb
Redacció
08.11.2010 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un nou informe de l’Observatori Crític dels Mitjans Media.cat posa de manifest la ‘total unanimitat a favor del corredor mediterrani’ de la premsa principatina i valenciana. Així ho conclou ‘El corredor mediterrani a la premsa escrita catalana i valenciana‘ (pdf), un informe elaborat pels periodistes Gemma García i Carles Castro que analitza les informacions aparegudes als principals diaris de paper durant els primers sis mesos d’enguany sobre el corredor mediterrani.

Segons l’estudi, tots els diaris analitzats reflecteixen el consens entre empresaris i institucions per pressionar el govern espanyol per tal que executi el corredor. Una altra de les conclusions és que a l’hora de defensar l’eix ferroviari d’alta velocitat, ‘els arguments econòmics pensen més que els polítics’. Finalment, el document destaca el paper que hi ha tingut Fermed, lobby multisectorial nascut per promocionar el corredor des d’Algesires fins a la Jonquera passant pel nostre país.

L’informe forma part de les anàlisis que regularment publica l’observatori Media.cat, una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació ESCACC. En aquest cas, a més, també hi ha col·laborat l’Associació Catalana de Professionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any