Fervor catòlic, indiferència ciutadana

  • Benet XVI fou aclamat ahir pels fidels aplegats a la Sagrada Família però els carrers de la ciutat no es van omplir per veure'l passar, cosa que va fer que el papamòbil circulés més de pressa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El papa Benet XVI va consagrar ahir el temple de la Sagrada Família com a basílica aen una cerimònia solemne dins l’edifici, que fou seguida per milers de fidels, molts d’ells vinguts de fora de Barcelona, des del carrer. Abans i després de la cerimònia, que es féu principalment en espanyol però amb fragments en català i en llatí, el papa es desplaçà dins del papamòbil pels carrers de Barcelona. El fervor amb què fou rebut a la Sagrada Família va contrastar justament amb la fredor i indiferència visible als carrers, que no es van omplir i en cap moment hi ha hagué aglomeracions. De fet, el papamòbil, sobretot a la tornada, va accelerar el pas en alguns trams en què hi havia molt poca gent als carrers. Vegeu aquesta crònica en vídeo de la visita.

Més de dos-cents manifestants es petonegen al pas del papamòbil

El papa fou rebut només sortir del Palau Arquebisbal per una acció convocada per gais i lesbianes que es van fer un llarg petó al pas del papamòbil, al punt de les nou del matí. Ho van fer bàsicament a la plaça de la Catedral on també es van enfrontar a crits amb partidaris del papa. En algun moment els mossos van haver d’intervenir per a separar els dos grups.

Entitats feministes es concentren a la plaça universitat en contra del papa

A les onze, col·lectius feministes convocats per Ca la Dona es van aplegar a la plaça Universitat. Amb el lema ‘Fora els rosaris dels nostres ovaris’, uns quatre-cents manifestants, la majoria dones, van cridar consignes en contra del papa, del tracte de l’església catòlica vers les dones i a favor de les llibertats sexuals i reproductives.

Una portaveu de l’organització va llegir un manifest en què va destacar el refús frontal a la política de l’església i va acusar la institució de ser misògina, homòfoba i de no respectar els drets i les llibertats de les dones. Enmig d’un ambient festiu, entre disfresses que parodiaven el papa, mossens, monges, capellans i bruixes, i amb nombroses pancartes amb consignes contràries a la visita, la concentració va transcórrer amb calma, sense incidents i ocupant la pràctica totalitat de la plaça. Una de les portaveus va regalar preservatius a tothom qui en volia. Un dels crits més repetits va ser, també, ‘dret al propi cos, avortament lliure’.

Entre els assistents, hi havia representants de col·lectius de dones, feministes, d’alliberament gai i lèsbic i ciutadans simpatitzants dels moviments d’ateïsme i laïcisme, a més del sindicat CNT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any