El papa defensa el matrimoni tradicional i carrega contra l’avortament

VilaWeb
Redacció
07.11.2010 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de les sorprenents declaracions que va fer des de l’avió a l’arribada a Galícia, en què comparava l’anticlericalisme actual amb el que hi havia els anys trenta, Benet XVI ha aprofitat l’homilia que ha fet a la Sagrada Família per fer unes noves declaracions, igualment dures, contra l’avortament i a favor del matrimoni entre un home i una dona. La referència al matrimoni l’ha feta pocs minuts després de veure com desenes de parelles, la majoria homosexuals, es petonejaven al pas del papamòbil.

Davant de sis mil fidels i autoritats, mil concelebrants i vuit-cents cantors, el pontífex ha dit que ‘l’amor generós i indissoluble d’un home i una dona és el marc eficaç i el fonament de la vida humana’. A més, ha demanat suport decidit de l’estat al matrimoni tradicional.

Pel que fa a l’avoratment ha demanat ‘la natalitat sigui dignificada, valorada i que se li faci costat jurídicament, socialment i legislativament’, en al·lusió a la recent reforma de la llei de l’avortament espanyola que ja havia causat tensions entre el Vaticà i l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any