Més de set-cents manifestants s’apleguen a Ascó en contra del cementiri nuclear

  • Vol que CiU i PSC facin públic el seu rebuig al projecte

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.11.2010 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de set-cents manifestants han marxat avui pels carrers d’Ascó (Ribera d’Ebre) convocades per la Coordinadora contra el Cementiri Nuclear de Catalunya (CANC) per a protestar per la possible ubicació al municipi del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears en aquesta població.

L’acte ha transcorregut sense incidents i amb una forta presència policíaca i ha comptat amb la participació de veïns de la Ribera d’Ebre i comarques properes, així com de representants polítics com els candidats a la Generalitat Joan Herrera (ICV) i Joan Puigcercós (ERC). La marxa ha tingut el suport també de Solidaritat Catalana i Reagrupament. La CANC ha reiterat que l’opció d’Ascó per acollir el MTC continua viva i ha manifestat que iniciarà una campanya perquè els catalans no votin els partits que no hagin signat el compromís contra el MTC.

Segons que ha explicat el portaveu de la plataforma, Sergi Saladié, la protesta té per objectiu ‘que CiU i PSC s’adonin que s’han de definir abans no comenci la campanya electoral sobre aquesta qüestió’. Saladié demana que els respectius programes electorals deixin clar que es neguen a que el cementiri tiri endavant

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any