Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  07.11.2010  05:50

Uns 2000 manifestants a la crida dels 350 anys +1!

Dm. 7 de Novembre del 2010 (Mati)
Ahir dissabte a la tarda, els nord-catalans van sortir al carrer per denunciar el Tractat dels Pirineus, i a la vegada, celebrar el final del correllengua...>>

Men?ame
 

O sigui que molts nord-catalans van manifestar dues vegades: la primera contra la llei de reformes de les pensions, i a la tarda denunciant el Tractat dels Pirineus i celebrant el final del correllengua. Com sempre, aquesta tarda no hi ha hagut cap incident i... degut amb molta certesa a la temença d'un Perpinyà bloquejat i a la manifestació del matí; molt menys manifestants que l'any passat que havia establert tot un rècord per a Perpinyà. Uns 1000 a 2000 tanmateix segons les fonts.

 

 

Va començar a la plaça de Catalunya i acabar al Castellet on, poc després, s'han encès le torxes que, passants per carrers més petits de Perpinyà van arribar a la Casa Musical.

Allà 3 actes claus:

1 el Ball de Serrallonga, reengegant - des d'uns anys - una tradició que ha estat  molt viva; escenifiquen -amb vestits d'època- crítiques i esdeveniments respecte als proppassats mesos.

2 l'àpat (amb més de 100 persones) i els premis:

el 'Trinxeria', per la persona o entitat que més a fer recentment a favor de la llengua o del País, va ser atorgat a l'entitat Ràdio Arrels; ... i el premi Segarra (pel qui menys ha fet, o més en contra) va ser per... empat entre els 4 diputats nord-catalans (res de concret ni per la llengua ni per defensar una excepció a favor dels correfocs) i el tribunal de Montpellers que ha creat, en contra de la retolació en occità (a costats de la de francès a l'entrada d'un poble d'allà) un precedent molt negatiu en contra de les llengües (tot que que pretesament qualificada de 'patrimoni cultural francès) presents al territori estatal.

3 l'actuació de (només 1 aquest any, per les mateixes raons) grup nord-català 'Llamp te frigui'

 

Podeu mirar unes fotografies de diversos moments del dia i de la nit.