Notícies

Dissabte  06.11.2010  06:00

Manifestació i concert a Perpinyà per cloure el Correllengua 2010

La convocatòria és afectada pel blocatge dels accessos a la ciutat en protesta contra la reforma de les pensions francesa

Men?ame
 

El final del Correllengua que es fa cada any a Perpinyà a principi de novembre per commemorar la signatura del tractat dels Pirineus coincideix amb un dia de protesta contra la reforma de les pensions que el govern francès tira endavant. Això dificultarà, molt probablement, l'accés a la ciutat, si es repeteixen les tallades de carreteres de les últimes manifestacions de protesta.

Els actes organitzats per la Comissió 350 anys comencen a les 16.00 amb una concentració a la plaça de Catalunya, des d'on sortirà la manifestació pels carrers cèntrics de la ciutat amb final al Castellet. A les 18.00 hi haurà intervencions a càrrec de representants de les entitats culturals i cíviques nord-catalanes. Tot seguiit es farà una marxa de torxes en direcció a la Casa Musical, on la Plataforma per a la Dignitat de Catalunya Nord lliurarà els premis Josep de la Trinxeria i Francesc de Segarra: el primer s'atorga a una persona o col·lectiu que durant l'any s'hagi distingit per la defensa de la catalanitat, i el segon, a qui hagi atacat la cultura catalana o Catalunya Nord. Al mateix lloc es farà l'actuació del Ball de Serrallonga, un sopar i les actuacions musicals de Cant'Airenou i Llamp Te Frigui.

Als actes de commemoració del tractat dels Pirineus, s'hi han adherit moltes entitats i formacions polítiques del nord i el sud del país.