El parlament balear vol que es tornin els diners del cànon digital a totes les institucions

  • El PP valencià també insta els ajuntaments a reclamar-ne la devolució · Tres municipis ho van demanar poc després de la sentència del tribunal de la UE

VilaWeb
Redacció
04.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament balear va aprovar ahir per unanimitat que totes les institucions de les Illes emprenguessin les accions necessàries per a deixar de pagar el cànon digital, declarat il·legal pel Tribunal Superior de Justícia europeu (sentència), i per a recuperar els diners pagats fins ara. Fa uns quants dies tres ajuntaments del sud del País Valencià van ser els primers a presentar una demanda per recuperar els diners pagats pel cànon digital. Ahir el PP valencià també va instar tots els ajuntaments a fer semblantment.

El Bloc per Mallorca es va mostrar satisfet per haver aconseguit el suport unànim del Parlament a la proposició no de llei que ha presentat. Segons fonts del partit, ‘el cost afegit del cànon és inadequat perquè pressuposa, de forma indiscriminada, l’ús il·legal dels drets dels autors, per part d’institucions públiques, empreses o particulars’.

Per la seva banda, el secretari general popular, Antonio Clemente, va reptar els ajuntaments governats pel PSPV a reclamar el retorn dels diners pagats en concepte de cànon digital per fer valdre els interessos dels ciutadans i no els del partit. ‘Els ajuntaments socialistes hauran de demostrar si posen per davant els interessos del partit o dels ciutadans’, va dir Clemente.

Clemente va explicar que la presentació de les demandes ha de servir perquè es retorni als ajuntaments una quantitat de diners important ‘donada la complicada situació econòmica que pateixen’. Clemente va recordar que dos-cents cinquanta mil internautes del País Valencià han signat en contra d’aquest cànon.
 
José Císcar, vice-secretari general del PP, va concretar que es reclamarà solidàriament a les entitats de gestió beneficiàries del cànon digital indiscriminat la seva devolució, a partir de l’aportació de factures i certificats del secretari municipal o dels proveïdors.

Segons que va explicar a VilaWeb l’advocat Josep Jover, qui ha portat el cas de l’empresa Padawan que va motivar la sentència, aquesta és molt clara i garanteix el dret de reclamar els diners pagats a l’SGAE, però no en garanteix la recuperació. I tampoc no és clar com els perjudicats rebran compensacions de l’estat en concepte de danys i prejudicis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any