Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  03.11.2010  09:25

Grècia suspèn durant quaranta-vuit hores el servei de missatgeria aèria

El govern adopta la mesura arran de l'onada de paquets bomba

Men?ame
 

Seguint una recomanació de la policia, les autoritats d'aviació gregues han decidit suspendre quaranta-vuit hores tots els vols de missatgeria a l'estranger per realitzar comprovacions de seguretat. La mesura respon a l'onada de paquets bomba detectats des de dilluns a Grècia. La policia ha trobat avui dos paquets explosius més a la terminal de càrrega de l'aeroport internacional d'Atenes, adreçats a la central de l'Europol als Països Baixos i al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg, i han estat detonats de manera controlada. Ahir al vespre també es va localitzar un paquet adreçat al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, que va obligar l'avió que el transportava a aterrar de nit a Bolonya. El paquet es va incendiar mentre la policia italiana l'inspeccionava. Amb aquests, ja són dotze els paquets bomba atribuïts d'entrada a un grup anarquista grec.

A més dels enviats a les institucions europees i al primer ministre italià, des de dilluns se n'han detectat i interceptat uns quants més d'adreçats a les ambaixades de Bèlgica, Suïssa, Bulgària, els Països Baixos, Xile i Rússia a Atenes, i també dos que anaven a l'oficina de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i al president francès, Nicolas Sarkozy.