Els Castellers de Vilafranca descarreguen per primera vegada a la història el 2 de 8 sense folre

  • A més del 2 de 8 sense folre van rematar una memorable jornada amb tres castells de gamma extra més marca de la casa

VilaWeb
David Prats
01.11.2010 - 18:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gesta històrica a la Plaça de la Vila de Vilafranca en el marc de la Diada de Tots Sants, on els Castellers de Vilafranca han tornat a demostrar que poden amb tot. Els verds a més d’aconseguir descarregar la “bèstia indomable dels castells”, també han descarregat el 4 de 9 amb folre i pilar, el 3 de 9 amb folre i pilar i el pilar de 8 amb folre i manilles.  Els Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Castellers de Lleida, que actuaven de colles convidades, també mostren les seves urpes i aconsegueixen registres memorables a l’actuació.

El panorama casteller va viure una diada de Tots Sants de Vilafranca del Penedès absolutament històrica. Els Castellers de Vilafranca, els amfitrions, van descarregar per primera vagada el 2 de 8 sense folre. És la primera colla castellera que ho aconsegueix. Els de la camisa verda, a més, van realitzar una actuació absolutament gloriosa, descarregant quatre castells de gamma extra (4 de 9 amb folre i pilar, 3 de 9 amb folre i pilar i pilar de 8 amb folre i manilles, més aquest 2 de 8). L’eufòria verda no va deixar temps per veure l’inèdit intent de pilar de 9 amb folre i manilles i puntals que també els de David Miret portaven en cartera.

La jornada també va ser especialment positiva pels Capgrossos de Mataró. Els del Maresme van  aconseguir el seu primer gamma extra en descarregar  el 2 de 9 amb folre i manilles. Abans del salt als gamma extra, els blaus van completar el repertori d’un sensacional Tots Sants amb el 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre Els Castellers de Sants, per la seva banda, van descarregar el seu primer quatre de nou amb folre, però van ensopegar amb el 3 de 9 amb folre, que a l’igual que al Concurs de Tarragona, va fer llenya poc després de coronar-se. Per últim els Castellers de Lleida van realitzar el primer intent sense èxit de la seva història del 3 de 9 amb folre. El castell es va ensorrar amb pràcticament els dosos col·locats. Els de Lleida, però van sortir satisfets amb aquest intent i van completar el 4 de 8, el 3 de 8 i el 2 de 7.

Un Tots Sants sensacional, tot i que no hi participaven les dues colles castelleres vallenques. Vilaweb Valls, tot i només seguir la temporada castellera de les colles de la nostra ciutat, ha cregut convenient cobrir aquesta Diada de Tots Sants 2010, ja que és una de les actuacions més importants del final de temporada castellera; i a més el 2 de 8 sense folre aconseguit per Castellers de Vilafranca obre una pàgina molt important dins del món casteller, que fa que sigui una notícia que traspassi fronteres dins dels mitjans de comunicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any