Els sindicats convoquen noves mobilitzacions per al 18 de desembre

  • Diuen que fins llavors hi continuarà havent aturades i vagues contra la reforma laboral

VilaWeb
Redacció
27.10.2010 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicals han anunciat la convocatòria de manifestacions per al 18 de desembre a tot l’estat espanyol com a protesta per la política econòmica i laboral del govern de Zapatero. També han dit que fins aleshores també es farien manifestacions i vagues sectorials i als centres de treball.

Els líders dels sindicats CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han explicat que cal que la patronal ajudi a desbloquejar els convenis col·lectius i per tornar a demanar al govern que modifiqui la política social i econòmica, la reforma laboral i les seves propostes en la reforma de les pensions.

‘No renunciarem al diàleg social, però un escenari de fotos i prou ara no és el convenient’, ha indicat Toxo, abans d’assenyalar que ‘si el govern es manté com ara, el procés de conflicte segueix obert’. I ha afegit: ‘que el govern no es pensi que amb el canvi a l’agenda de comunicació esmorteeix l’impacte de la vaga del 29 de setembre’.

Aquesta convocatòria s’interpreta, també, en clau política, car és un cop de força per a marcar línia davant el nou ministre de treball espanyol, Valeriano Gómez, que va dir miraria com fos de recuperar les negociacions amb els sindicats, trencades arran de la vaga general del 29 de setembre. Els sindicats demanen al retirada de la reforma laboral i la recuperació del Pacte de Toledo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any