Destitueixen Ignasi Guardans

  • Es preveu que el consell de ministres nomeni avui com a substitut Carlos Cuadros, vinculat durant temps a la SGAE · Guardans ironitza al Twitter sobre la destitució

VilaWeb
Redacció
21.10.2010 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ministra de cultura espanyola González-Sinde ha destituït per sorpresa Ignasi Guardans del seu càrrec de director de l’Institut de Ciències i Arts Audiovisuals. Guardans havia estat eurodiputat de Convergència i Unió i el seu fitxatge pel govern socialista espanyol va causar un gran impacte. Un any i mig després abandonarà el ministeri. Segons la ministra, per causa de les ‘desavinències’ polítiques, causa que Guardans nega.

De fet, Guardans ha ironitzat al seu twitter sobre la destitució; en una piulada fet poc després de saber-se la notícia, diu: ‘Avui, com en els films, tot el que digui es podrà fer servir contra mi. Però saludo somrient i molt tranquil als amics i coneguts. Aquest matí, a primera hora, ha afegit un nou comentari:’Arriben missatges molt bonics (algú brindarà). Què tal? Serenitat, consciència neta, lleialtat provada i mirant el futur’.

Durant l’any i mig que Guardans ha ocupat el càrrec, ha tingut desavinences amb el sector del cinema en l’aplicació de la llei del cinema espanyola: els actors i directors no han vist amb bons ulls el criteri de repartiment de les subvencions decidit per Guardans.

L’actual director de l’Acadèmia de Cine espanyola, Carlos Cuadros, serà nomenat previsiblement aquest migdia com a substitut de Guardans. Així, l’edemà de la sentència del Tribunal de Justícia europeu contra l’aplicació indiscriminada del cànon digital, González-Sinde posa al capdavant de l’Institut qui fou cap de l’àrea d’Arts Escèniques i Audiovisuals de la Fundació Autor, vinculada a la SGAE, i gerent de la Fundació Aisge (d’Artistes, intèrprets i societats de gestió).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any