Dailymotion, en català

  • El portal d'allotjament de vídeos té, des d'avui, versió en la nostra llengua

VilaWeb
Redacció
20.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La web d’allotjament de vídeos Dailymotion té, des d’avui, versió catalana. Ja feia temps, nogensmenys, que els usuaris ja podien etiquetar els vídeos en català; més endavant, s’hi van incorporar els subtítols automàtics en la nostra llengua; i el pas següent ha estat d’oferir tota la web en català. ‘Si bé les seus de Dailymotion són a París i als EUA, l’oficina de l’estat espanyol és a Barcelona, i trobo que la cosa més normal és que hi hagi una versió del portal en català’, diu a VilaWeb el responsable de l’empresa a l’estat espanyol, Ferran Capo.

Als usuaris del navegador de Firefox en català, la nova versió de Dailymotion ja se’ls obrirà per defecte; si no, hauran de clicar la pestanya per a seleccionar l’idioma que hi ha al final de la web.

L’empresa espera que la decisió serveixi de revulsiu, tenint en compte que YouTube no és pas disponible en català i que Dailymotion és la primera web de vídeos a tenir versió catalana i a oferir a l’audiència del nostre país un espai propi dins la plataforma de vídeos. També és una bona opció, considera Capo, per a allotjar continguts governamentals.

El català s’afegeix, doncs, als idiomes en què ja es pot consultar la web: alemany, anglès, espanyol, francès, grec, italià, neerlandès, portuguès, rus i turc.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any