Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  20.10.2010  06:00

Dailymotion, en català

El portal d'allotjament de vídeos té, des d'avui, versió en la nostra llengua

Men?ame
 

La web d'allotjament de vídeos Dailymotion té, des d'avui, versió catalana. Ja feia temps, nogensmenys, que els usuaris ja podien etiquetar els vídeos en català; més endavant, s'hi van incorporar els subtítols automàtics en la nostra llengua; i el pas següent ha estat d'oferir tota la web en català. 'Si bé les seus de Dailymotion són a París i als EUA, l'oficina de l'estat espanyol és a Barcelona, i trobo que la cosa més normal és que hi hagi una versió del portal en català', diu a VilaWeb el responsable de l'empresa a l'estat espanyol, Ferran Capo.

Als usuaris del navegador de Firefox en català, la nova versió de Dailymotion ja se'ls obrirà per defecte; si no, hauran de clicar la pestanya per a seleccionar l'idioma que hi ha al final de la web.

L'empresa espera que la decisió serveixi de revulsiu, tenint en compte que YouTube no és pas disponible en català i que Dailymotion és la primera web de vídeos a tenir versió catalana i a oferir a l'audiència del nostre país un espai propi dins la plataforma de vídeos. També és una bona opció, considera Capo, per a allotjar continguts governamentals.

El català s'afegeix, doncs, als idiomes en què ja es pot consultar la web: alemany, anglès, espanyol, francès, grec, italià, neerlandès, portuguès, rus i turc.