Tarragona punxa

  • Excepte Gósol, amb un 37% de participació, la resta de municipis registren xifres més baixes de la mitjana de les consultes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.10.2010 - 21:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta tongada de les consultes, la primera amb un nombre significatiu de votants després de la sentència del Tribunal Constitucional i de la manifestació del 10 de juliol, és la que ha tingut una participació més baixa. A Tarragona, que comptava 141.000 votants dels prop de 200.000 que han estat cridats a les urnes aquesta vegada, hi ha votat el 5% dels cens. A la resta de pobles la participació no ha estat tan baixa, però tampoc ha estat alta, sinó molt per sota de la mitjana. Només a Gósol, la població més petita, amb un cens de prop de dos-cents votants, s’ha obtingut una bona participació: 37,8%.

A Rubí s’ha arribat al 8,8%, a Olesa de Bonesvalls al 13,9%, a la Bisbal del Penedès al 13,6% i a Vilallonga del Camp al 16,4%. El portaveu de la Coordinadora de les Consultes, Juli Carbonell, s’ha declarat sorprès per la baixa participació, especialment de Tarragona, però que era optimista perquè el país compensarà aquests mals resultats en futures consultes. De moment, encara falten uns quatre-cents municipis perquè hagi votat tot el Principat.

Segons Carbonell, la consulta programada per a l’abril del 2011 a Barcelona tindrà ressò internacional i el quasi milió i mig de censats ajudarà a fer que sigui un èxit de participació.

Segons la portaveu de la plataforma Tarragona Decideix, Lorda Marauri, l’objectiu de la plataforma s’ha complert, malgrat la baixa participació, car tothom qui ha volgut votar han pogut fer-ho.

La jornada ha transcorregut amb normalitat i amb poca afluència de votants. És al cas que al matí alguns tarragonins que es passejaven davant els col·legis electorals deien que no en sabien res de la consulta.

Entre les personalitats que han votat hi ha el vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, a Tarragona, i el secretari general d’ERC, Joan Ridao, el portaveu de CiU a l’Ajuntament de Rubí, Xavier Reinaldos, i la presidenta d’ICV a Rubí, Marta Ribas, a Rubí.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any