Detingut el dirigent de la CGT Josep Garganté

  • L'acusen de danys i desordres públics i és previst que aquest matí passi a disposició judicial · Convocada una concentració de suport al sindicalista avui a les deu del matí

VilaWeb
Redacció
15.10.2010 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia va detenir ahir al vespre, a Barcelona, el sindicalista de la CGT Josep Garganté, quan plegava de la feina. Segons l’advocada de Garganté, els mossos el van informar en el moment de la detenció de les acusacions de danys i de desordres públics durant la jornada de vaga general. Fonts de la CGT han comentat a VilaWeb que la detenció formava part de la ‘reacció repressora’ motivada pels incidents de Barcelona.

Fonts de la policia s’han limitat a comunicar informalment que la detenció tenia a veure amb la vaga general del 29-S i que el detingut seria posat a disposició judicial, previsiblement avui al matí.

L’advocada de Garganté ha explicat a VilaWeb que Garganté va quedar molt sorprés en el moment de la detenció, a quarts de vuit d’ahir al vespre, quan acabava el torn a la feina i tot just baixava de l’autobús. Després fou traslladat a la comissaria de les Corts, on es va negar a declarar.

Garganté és molt conegut perquè va dirigir el moviment sindical en favor dels descansos dels conductors de TMB i perquè va ser candidat d’Iniciativa Internacionalista de les últimes eleccions europees.

Tant la CUP de Barcelona, amb la qual està vinculat, com Endavant han convocat per avui a les deu del matí a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet una concentració de suport a Garganté.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any