Laporta denuncia calúmnies i falsedats sobre la seva gestió econòmica per a perjudicar la seva carrera política

  • Assevera que la gestió econòmica de la seva junta va ser impecable i no assistirà a l'assemblea de compromissaris de dissabte perquè no s'hi presentaran els seus comptes

VilaWeb
Redacció
15.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta, ex-president del FC Barcelona, va comparèixer ahir al vespre per defensar la gestió econòmica de la junta que ell presidia. L’acompanyaven el responsable econòmic de la junta aquests últims anys, Xavier Sala i Martín, i el director general, Joan Oliver. Laporta va dir que la seva gestió en el terreny econòmic havia estat impecable i va denunciar ‘les calúmnies i les falsedats’ que difon l’actual junta de Sandro Rosell ‘per perjudicar la seva carrera política’.

Laporta entén que s’ha vulnerat el seu dret de defensar els comptes de la temporada anterior, com preveuen els estatuts, perquè la documentació que es presentarà a l’assemblea de compromissaris de dissabte vinent no és la que correspon. La junta de Sandro Rosell presentarà als socis els comptes modificats i ‘rectificats’ amb les indicacions de l’auditoria que va encarregar a l’empresa Deloitte.

Laporta es va confessar orgullós d’haver construït ‘el millor Barça de la història des del punt de vista esportiu, econòmic i social’. I va advertir que, si s’aplicava el còmput global del seu mandat de set anys als comptes, el resultat era positiu, amb beneficis per al club. D’aquesta manera obviava a la possibilitat que la junta actual reclami judicialment responsabilitats econòmiques per les pèrdues degudes a la gestió de la junta de Laporta, tal com han filtrat darrerament  alguns mitjans esportius.

Voluntat de perjudicar la seva carrera política

Laporta, que és candidat de Solidaritat Catalana a les pròximes eleccions parlamentàries, va dir: ‘Els compromisos de Sandro Rosell i alguns partits polítics (que no va concretar) tenen per objectiu una evident voluntat de perjudicar la meva incipient carrera política… És força evident la voluntat de perjudicar-la i, per això, em difamen perquè en resti la sospita.’ Però va acabar assegurant que tenia prou energia per a combatre totes aquestes acusacions injustes.

L’assemblea de compromissaris del Barça, dissabte

La disputa es va obrir quan la nova junta va revisar els comptes aprovats per Laporta, poques setmanes després d’arribar al club. Laporta havia aprovat uns comptes amb un benefici d’11,1 milions d’euros, mentre que la revisió de la junta de Rosell amb el suport de l’empresa d’auditories Deloitte presentava un dèficit de 77,1 milions.

Aquest punt serà bàsic en l’assemblea de compromissaris de dissabte al Palau de Congressos de Catalunya. Laporta va explicar ahir que no hi aniria perquè no hi podria defensar els seus comptes. El següent punt que es discutirà serà la possibilitat de demanar responsabilitats a Laporta i al seu equip per les pèrdues que la nova junta li imputa, punt que també hauran d’aprovar per majoria els 4.330 compromissaris convocats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any