Laporta denuncia la manipulació dels comptes del Barça que ell va presentar

  • Considera que la gestió econòmica de la seva junta va ser impecable i no assistirà a l'assemblea de compromissaris de dissabte perquè no s'hi presentaran els seus comptes

VilaWeb
Redacció
14.10.2010 - 19:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta, ex-president del FC Barcelona, ha comparegut aquest vespre per defensar la gestió econòmica de la junta que ell va presidir. Ho ha fet acompanyat del responsable econòmic de la junta dels últims anys, Xavier Sala i Martin, i del director general, Joan Oliver. Laporta ha dit que la seva gestió en el terreny econòmic va ser impecable i ha denunciat ‘les calúmnies i les falsedats’ que està difonent l’actual junta de Sandro Rosell.

Laporta considera que s’ha vulnerat el seu dret a defensar els comptes de la temporada anterior, tal com preveuen els estatuts, perquè la documentació que es presenta a l’assemblea de compromissaris de dissabte vinent no és la que correspon. La junta de Sandro Rosell presentarà als socis els comptes modificats i ‘rectificats’ amb les indicacions de l’auditoria que va encarregar a l’empresa Deloitte.

Laporta s’ha mostrat orgullós d’haver construït ‘el millor Barça de la història des del punt de vista esportiu, econòmic i social’. I ha advertit que s’hi s’aplica el còmput global del seu mandat de set anys als comptes, el resultat és positiu amb beneficis per al club. Aquesta afirmació fa referència a la possibilitat que la junta actual reclami responsabilitats econòmiques judicialment per les pèrdues que afirmen que va causar la gestió de la junta de Laporta, tal com s’ha filtrat darrerament en alguns mitjans esportius.

La disputa es va obrir quan la nova junta va revisar els comptes aprovats per Laporta poques setmanes després d’arribar al club. Laporta havia aprovat uns comptes amb un benefici d’11,1 milions d’euros, mentre que la revisió de la junta de Rosell amb el suport de l’empresa d’auditories Deloitte presentava un dèficit de 77,1 milions.

Aquest punt serà central en l’assemblea de compromissaris que se celebrarà aquest dissabte al Palau de Congressos de Catalunya. Laporta ha anunciat que no hi anirà perquè no hi podrà defensar els seus comptes. El següent punt que es discutirà serà la possibilitat de demanar responsabilitats a Laporta i el seu equip per les pèrdues que la nova junta els imputa, punt que també hauran d’aprovar per majoria els 4.330 socis compromissaris convocats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any