Comença la campanya ‘Jo no t’espero’ contra la visita del papa a Barcelona

  • Culminarà el dia 4 amb un acte a la plaça Sant Jaume

VilaWeb
Redacció
08.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats socials, com ara Ateus de Catalunya i el Moviment Laic i Progressista, posen en marxa oficialment avui la campanya ‘Jo no t’espero‘, en resposta a la visita del papa Benet XVI a la ciutat de Barcelona prevista per al 7 de novembre. Una campanya que també serveix per reivindicar un estat laic. El president d’Ateus de Catalunya i portaveu de la campanya, Albert Riba, ha explicat que entitats de feministes, gais i lliurepensadors donen suport a la iniciativa, que culminarà el 4 de novembre a la plaça Sant Jaume amb un acte lúdic, festiu i reivindicatiu i amb la participació d’actors, actrius i cantants.

La concentració del dia 4, que també tindrà el lema de ‘Per un estat laic’, clourà amb un comunicat que reclama que les creences religioses no siguin finançades amb fons públics, que els representants de l’administració deixin d’afavorir les confessions religioses, i que es deroguin els acords de l’estat espanyol amb el Vaticà.

Per la seva banda, la presidenta del Casal de Joves de Catalunya, Marta López, ha criticat la despesa pública que generarà la visita del papa i la influència dels valors cristians en les polítiques públiques. El Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) s’ha sumat a les protestes previstes durant el recorregut de Benet XVI per Barcelona.

El lema de la campanya és el mateix que es va fer servir el 2006, quan el papa va visitar la ciutat de València. I igual que aleshores, ara la Generalitat de Catalunya es mostra hermètica sobre quin cost suposarà per al govern aquesta visita. El que sí se sap és que tindrà un pressupost d’entre 500.000 i 600.000 euros, sense comptar la despesa en seguretat ni premsa, que és el que anirà a càrrec de l’administració.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any