Facebook es reforma per a oferir als usuaris més control de la privacitat

  • Crea un nou format de Grups que permet fer comunitats tancades només als amics

VilaWeb
Redacció
07.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Facebook ha anunciat una reforma important del seu servei. La part més visible del canvi és l’aparició dels nous Facebook Groups. A partir d’ara els usuaris podran formar xarxes tancades dins de Facebook, on s’agruparan els contactes per afinitats, amb funcions per a compartir documents, fotos, vídeos, un xat comú, que tots els membres del grup podran fer servir simultàniament, o un correu compartit que arribarà a tots.

 

Les reformes, presentades anit, són segurament una resposta a les protestes de molts usuaris per la poca fiabilitat de la protecció de la privacitat de Facebook.

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, no va presentar solament el format dels grups, sinó també unes quantes novetats més. En fou una ‘Download Your Information’, amb què qualsevol usuari podrà descarregar-se, sempre que voldrà, un document .zip amb totes les dades particulars seves en possessió de Facebook. Però, per a aconseguir aquest fitxer, caldrà passar un doble procés de validació.

Zuckerberg va dir durant la presentació que molts usuaris estaven disgustats per la política de privacitat de la seva xarxa social i que per això presentaven aquesta actualització, que ell considera la més important de la història de Facebook.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any