El sobiranisme continua cercant fórmules electorals

  • Reagrupament diu que vol coalitzar-se amb Solidaritat · Crida per la Terra nega que hagi trencat les negociacions amb Reagrupament o amb Solidaritat · EL PSAN dóna suport a Laporta

VilaWeb
Redacció
06.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits independentistes extraparlamentaris continuen formant i cercant aliances. La cap de llista per Barcelona de Reagrupament, Rut Carandell, va manifestar la voluntat del seu partit de formar una coalició amb Solidaritat Catalana, per més que el president de la formació, Joan Carretero, divendres encara desestimés la unitat d’ambdues formacions. També ahir, el PSAN va fer públic que donava suport a Solidaritat i Crida per la Terra va desmentir que hagués trencat les negociacions amb Reagrupament.

Carandell, per la unitat

En l’acte d’ahir al vespre al Fossar de les Moreres, convocat per partidaris d’una coalició entre Solidaritat i Reagrupament, va participar-hi, per sorpresa, la vice-presidenta i cap de llista per Barcelona de Reagrupament, Rut Carandell. També va donar-hi suport el número dos de la llista, Carles Móra, que no hi va voler assistir. Ara, no hi havia ni Joan Carretero ni cap dirigent de Solidaritat. Carandell va dir que Reagrupament continuaria treballant fins a l’últim moment per poder-se unir en coalició amb el partit que dirigeix Joan Laporta. I va subscriure el manifest (pdf) de l’assemblea, que incita a treballar perquè els caps d’ambdues formacions s’uneixin.

Crida per la Terra reitera que negocia tant amb Reagrupament com amb Solidaritat

També hi va assistir Carles Roca, de Crida per la Terra, que va desmentir que haguessin trencat les negociacions amb Reagrupament i amb Solidaritat per a concórrer plegats a les eleccions. Això sí, va lamentar que a l’acte no hi hagués cap estelada amb l’estel vermell. De totes maneres, en unes declaracions a VilaWeb va dir que les converses amb Reagrupament s’havien estancat darrerament.

També hi havia, a l’acte, molts dels membres del Manifest 12 d’abril, com el doctor Oriol Domènec, l’ex-batlle de Badalona, Joan Blanch (entrevista amb VilaWeb), l’heraldista Armand de Fluvià (entrevista amb VilaWeb), mossèn Dalmau i els impulsors de la consulta sobre la independència d’Arenys de Munt, Josep Ximenis, i Jordi Bilbeny. Van excusar la seva absència per motius personals l’actor Joel Joan i l’ex-president del parlament, Heribert Barrera.

El PSAN arriba a un acord amb Solidaritat

Finalment, segons un comunicat conjunt, el PSAN va donar, ahir, tot el seu suport a Solidaritat. Concretament, subscriu l’esborrany del manifest de Solidaritat, que estableix la proclamació de la independència de la nació en dos temps: primer al Principat i després a la resta de territoris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any