Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  05.10.2010  13:14

Mas diu que el dret de decidir ha de regir la pròxima legislatura

Insisteix que el primer esglaó és el concert econòmic però no hi posa límits

Men?ame
 

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una declaració (pdf) com a resposta a la declaració institucional d'ahir del president Montilla per a la dissolució del Parlament, i va servir per obrir, a la pràctica, la campanya electoral. Mas ha manifestat que a les pròximes eleccions hi havia en joc el model de govern i de país. En aquest senrtit, ha volgut posar l'accent sobre el dret de decidir i sobre la urgència per a combatre el concert econòmic.

'Portem cent anys intentant convertir Espanya en un estat plurinacional i ara ens adonem que no ho és ni ho vol ser; hem topat amb una paret inflaquejable; per tant, cal que optar per un nou camí que passa pel dret de decidir', ha dit. I ha afegit: 'el primer esglaó d'aquest camí que proposta CiU és obtenir el concert econòmic'. Mas ha dit que aquest dret de decidir no té límits 'perquè Catalunya s'ha de comportar com una nació'.

També ha volgut deixar clar que 'el canvi del qual parla CiU és un canvi de model en tots els sentits, en cap cas un retorn a maneres de fer passades'. A banda del dret de decidir, Mas ha fixat la superació de la crisi com a principal objectiu i ha dit que la manera de fer-h passa per la creació d'empreses i de llocs de treball.