Corbacho amenaça que la independència de Catalunya no seria pacífica

  • El dirigent socialista diu que la independència seria traumàtica

VilaWeb
Redacció
05.10.2010 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Celestino Corbacho, ministre espanyol de Treball i candidat número tres per Barcelona a les llistes del PSC, ha dit que a les eleccions del 28 de novembre, Catalunya posa en joc no només un govern per a quatre anys sinó el model de relació amb l’estat espanyol. Corbacho ha dit que és evident que Catalunya es pot desconnectar econòmicament de l’estat però ha dit en una conferència (pdf) avui al Fòrum de Nova economia de Barcelona que ningú no hauria de pensar que això no serà ‘traumàtic’ i que no serà ‘pacífic’ (àudio). Corbacho ha seguit al peu de la lletra la conferència que portava escrita, però hi ha afegit, al cinquè paràgraf de la pàgina 5, parlant de la separació d’Espanya, ‘no es pensin que les coses seran pacífiques’.

Per al candidat número tres del PSC la relació dels catalans amb l’estat espanyol té una forta càrrega ‘sentimental’, cosa que fa que sigui una decisió ‘personal i intransferible’. Corbacho ha recordat que mai Catalunya havia tingut tant autogovern i tanta prosperitat com en els últims 30 anys.

Corbacho ha centrat la seva intervenció en dos missatges. Per una banda, una defensa del model ‘catalanista’ del PSC, que aposta per aprofundir amb els ‘instruments’ d’autogovern que dóna el nou Estatut, i per l’altra banda un atac frontal a la política del Partit Popular d’utilitzar la immigració en campanya electoral.

En relació amb el PP i el cas de Badalona, Celestino Corbacho ha acusat ‘d’irresponsabilitat’ al Partit Popular per barrejar la immigració i la inseguretat en la campanya electoral.

Pel que fa a l’autogovern de Catalunya, Celestino Corbacho ha advertit sobre les ‘dreceres’ polítiques que volen allunyar Catalunya de l’estat espanyol. En aquest sentit, el ministre ha dit que el PSC defensa un projecte de Catalunya ‘obert’ a l’estat espanyol, a Europa i al món.

Corbacho ha explicat que la relació de Catalunya amb l’estat espanyol té una forta càrrega sentimental que fa que sigui una elecció ‘personal i intransferible’ que cap partit polític pot gestionar. El ministre ha afegit que els ‘sentiments no es poden desendollar’.

El candidat del PSC també ha dirigit uns advertiments a les polítiques del partits que defensen l’allunyament de l’estat espanyol. En aquest sentit, ha advertit sobre aquestes polítiques i dreceres i ha conclòs que Catalunya es pot desconnectar de l’estat espanyol com es pot divorciar un matrimoni. Corbacho, però, ha recordat que els divorcis poden ser tant de ‘mutu acord o traumàtics’ i en aquest cas, un eventual divorci de Catalunya amb l’estat espanyol seria ‘traumàtic’ i tampoc seria pacífic, que ‘no s’enganyin els que despleguen aquestes polítiques.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any