Els empresaris catalans reclamen més inversió en infrastructures

  • Reiteren la urgència d'agilitar els projectes més estratègics com el corredor mediterrani

VilaWeb
Redacció
04.10.2010 - 15:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Grup de Treball d’Infraestructures (GTI-4), format per la Cambra de Comerç de Barcelona, la patronal Foment Nacional del Treball, el RACC i el Cercle d’Economia, ha presentat avui un informe (pdf) en el qual, juntament amb el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, reclama més inversió en infrastructures i que es desencallin projectes estratègics com ara el corredor ferroviari del mediterrani i el desdoblament de dos trams de la N-340.

Aquest és el cinquè informe que publica el grup sobre el grau de compliment per part de les administracions públiques dels seus compromisos en matèria d’inversió en aquest àmbit. Segons el document els governs incompleixen els terminis promesos, cosa d’especial rellevància i gravetat en un context de crisi econòmica.

En el capítol de ‘projectes estratègics que cal agilitar amb urgència’, els empresaris reclamen la necessitat de gestió individualitzada de l’aeroport del Prat de Barcelona, ‘amb plena capacitat de decisió i amb possibilitats de poder operar en competència amb els altres aeroports de la xarxa’.

També demanen que que el corredor mediterrani sigui incorporat com a projecte prioritari ‘en el marc de la revisió en curs de la metodologia i criteris de la planificació vigent de la xarxa transeuropea de transports de la Unió Europea’. Ara, diuen, ‘aquest corredor no ha estat inclòs com un projecte unitari al llistat de prioritats de la xarxa transeuropea de transports, sinó de forma desmembrada i incompleta, i sense cap referència específica al transport de mercaderies.’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any