CiU s’aproparia a la majoria absoluta, segons un sondatge d’El Periódico

  • Els partits del govern podrien patir una forta davallada

VilaWeb
Redacció
04.10.2010 - 08:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU fregaria la majoria absoluta en les eleccions del 28 de novembre, segons un nou sondatge que avui publica El Periódico; la federació obtindria entre 63 i 65 escons, quan la majoria absoluta és de 68; els partits del govern patirien una forta davallada, sobretot el PSC, que perdria sis o set diputats, i Esquerra, que en perdria vuit o nou. Aquesta tendència és la que han vingut marcant els darrers sondatges, que també mostren que Ciutadans i Solidaritat entrarien al Parlament i que Reagrupament en quedaria fora.

El sondatge, que es va fer amb vuit-cents entrevistats entre el 26 i el 28 de setembre, atorga a CiU un fort augment de diputats: passaria de 48 a 63 o 65, molt a prop de la majoria absoluta. A diferència del sondatge encarregat per Solidaritat i fet públic ahir, sumaria més escons que els tres partits del govern junts; el PSC passaria de 37 a 30 o 31 diputats; Esquerra, de 21 a 12 o 13 i Iniciativa, de 12 a 9 o 10.

Ciutadans mantindria els tres diputats que té ara i Solidaritat podria entrar al Parlament amb dos diputats. Reagrupament, que obtindria un 2,1% dels vots, quedaria fora de l’hemicicle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any