Rousseff guanya, però haurà de disputar la segona ronda contra Serra

  • La candidata continuista a les eleccions brasileres obté el 46,7% dels vots

VilaWeb
Redacció
04.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata continuista, Dilma Rousseff, del Partit dels Treballadors, ha guanyat les presidencials del Brasil, però no amb prou diferència per a poder-se estalviar la segona ronda: amb el 46,7% dels vots. El candidat social-demòcrata i ex-governador de São Paulo, José Serra, n’ha obtinguts el 32,7%. Tots dos maldaran per succeir l’actual president del Brasil, Luiz Ignácio Lula da Silva, el 31 d’octubre. Per la seva banda, la candidata del Partit Verd, Marina Silva, ha quedat en tercera posició, amb un 19,46% dels vots.

Quan s’han sabut els resultats, Rousseff ha declarat que encararia la segona tanda amb molta energia. ‘Serà un procés molt important de diàleg amb la població i amb tots els representants de la societat civil’, ha declarat. El seu rival electoral, José Serra, s’ha compromès a treballar sense descans per a ser elegit president el 31 d’octubre. ‘No han estat els sondatges, sinó els brasilers, qui m’ha dut fins aquí. Continuarem ferms fins al final’, ha manifestat.

Rousseff va centrar la llarga campanya electoral a recordar els èxits del govern de Lula, conscient que les enquestes demostraven que la majoria dels brasilers volien la continuïtat de l’oficialisme. Amb les dues legislatures de Lula (2002, 2006), el Brasil s’ha espolsat de sobre la reputació de país inestable i s’ha convertit en un dels mercats emergents amb més creixement. En canvi, el missatge de Serra era que el Brasil encara pot millorar molt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any