Els verds guanyen per cinquena vegada consecutiva el Concurs de Tarragona

  • Els Castellers de Vilafranca tornen a fer història · La Joves s'emporta el segon lloc per sorpresa amb el 3, 4 i 5 de 9.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Valls
04.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La continuïtat del domini verd i el rampell dels diables vermells són els fets més notables del 23è Concurs de Castells de Tarragona, en què la resta de colles no van assolir els objectius proposats. Els verds van tornar a donar una lliçó magistral, i la Vella de Valls va encallar-se amb dos intents de pilar de 8 amb folre i manilles, de manera que va cedir el segon lloc a la rival local. Heus ací la classificació final.

De l’espectacle, cal destacar el segon lloc aconseguit per la Colla Joves Xiquets de Valls, que va carregar el 5 de 9 amb folre i va superar la seva rival, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va tenir un concurs força irregular, ja que només va poder carregar el 5 de 9 amb folre i descarregar el 3 de 9 amb folre. De les altres colles grans, ni Jove de Tarragona ni Capgrossos de Mataró no van assolir els castells de gamma extra que portaven com a objectiu marcat. Pel que fa a la resta, cal esmentar l’empat entre els Castellers de Lleida i els Castellers de Barcelona, que tingueren com a castell límit el 3 de 8, i els Nens del Vendrell, que no van tenir sort amb el 2 de 8 amb folre.

Domini verd sobre les colles vallenques

El 23è Concurs de Castells de Tarragona torna a anar, doncs, cap a Vilafranca. Els verds van tornar a donar una lliçó magistral descarregant el 4 de 9 amb folre i pilar en primera ronda. Posteriorment van carregar el pilar de 8 amb folre i manilles i van descarregar el 5 de 9 amb folre que va deixar pràcticament el concurs sentenciat. Per acabar, els verds encara es van arriscar amb el 2 de 8 sense folre, però el castell va quedar molt lluny de carregar-se. En general, un gran concurs pels de David Miret, que haurem de veure com plantegen el final de temporada.

La segona posició va quedar en mans de la Colla Joves Xiquets de Valls, que, tot i venir d’una temporada irregular, va saber desbancar la seva rival, la Vella. Els d’Helena Llagostera van descarregar en les dues primeres rondes el 3 i el 4 de amb folre, força solvents, per acabar a la tercera amb l’alegria de la jornada: el 5 de 9 amb folre, que només va poder quedar carregat. Per tant, la Joves va tornar a brillar i veurem quins plans porta de cara a les cites de final d’octubre.

El tercer lloc del podi va ser per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va voler lluitar fins l’últim moment pel segon lloc. Però ahir no era el dia dels rosats, que van veure com la situació es complicava en primera ronda, quan carregaren el 5 de 9 amb folre. Seguidament, la sort va continuar perjudicant la Vella amb un intent de pilar de 8. Després d’aquest intent, els de Xavi Pena van voler calmar els ànims amb un 3 de 9 amb folre força segur, per tornar a la tercera ronda amb el pilar de 8, tot i que tampoc no hi va haver sort. Finalment, en cinquena ronda encara volgueren anar a més intentant sense èxit el 2 de 9 amb folre i manilles, que s’ensorrà a l’entrada de dosos. La Colla Vella va sortir amb una espina gran de Tarragona en no poder prendre el títol als Castellers de Vilafranca i en quedar per sota de la Joves.

Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró hauran d’esperar a assolir els gamma extra

La Colla Jove Xiquets de Tarragona portava el mateix programa que la Colla Joves Xiquets de Valls. Tot i descarregar una nova tripleta màgica (3 de9, 4 de 9 i 5 de8), no va poder ni tan sols carregar el 5 de 9 amb folre. Pel que fa als Capgrossos de Mataró, tampoc no van tenir sort amb el 2 de 9 amb folre i manilles, que va ensorrar-se uns segons després de col·locar-se els sisens. Els del Maresme, però, se’n van anar cap a casa satisfets després d’alçar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre.

Sants només carrega el 3 de 9 amb folre i Lleida deixa per a més endavant ser colla de nou

Els Castellers de Sants només van poder carregar el 3 de 9 amb folre a la segona ronda, tot i que sortiren de plaça amb el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona no van tenir la sort de cara i només van poder carregar el 5 de 8. Per últim, els Castellers de Lleida, a causa de la caiguda del 2 de 8 amb folre en segona ronda, hauran d’esperar a més endavant per poder intentar un castell de nou. Els de Lleida van quedar empatats amb els Castellers de Barcelona, que van fer la mateixa actuació. De la resta de colles, cal destacar dos intents de 2 de 8 amb folre dels Nens del Vendrell, el també 2 de 8 amb folre carregat pels Xicots de Vilafranca i el 4 de 8 dels Castellers de la Vila de Gràcia. Finalment, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo van plantar castells de set de gamma alta.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any