Els Castellers de Vilafranca tornen a fer història

  • Guanyen el Concurs de Tarragona per cinquè any consecutiu · La Joves s'emporta el segon lloc per sorpresa amb el 3, 4 i 5 de 9.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Valls
03.10.2010 - 15:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La continuïtat del domini verd i el rampell dels diables vermells destaquen en la 23a edició del Concurs de Castells de Tarragona, en què la resta de colles no han assolit els seus objectius. La Vella de Valls s’ha encallat amb dos intents de pilar de 8 amb folre i manilles, entregant el segon lloc a la rival local. En aquest enllaç podeu consultar la classificació final.

De l’espectacle, cal destacar el segon lloc aconseguit per la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha carregat el 5 de 9 amb folre i ha superat la seva rival, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha tingut un concurs força irregular, ja que només ha pogut carregar el 5 de 9 amb folre i descarregar el 3 de 9 amb folre. De les altres colles grans, tant Jove de Tarragona com els  Capgrossos de Mataró no han assolit els castells de gamma extra que portaven com a objectiu marcat. Pel que fa a la resta, cal esmentar l’empat entre els Castellers de Lleida i els Castellers de Barcelona, que han tingut com a castell límit el 3 de 8, i els Nens del Vendrell, que no han tingut sort amb el 2 de 8 amb folre.

Domini verd enfront de les colles vallenques

El 23è Concurs de Castells de Tarragona torna a anar cap a Vilafranca. Els verds han tornat a donar una lliçó magistral descarregant el 4 de 9 amb folre i pilar en primera ronda. Posteriorment han carregat el pilar de 8 amb folre i manilles i han descarregat el 5 de 9 amb folre que ha deixat pràcticament el concurs sentenciat. Per acabar, els verds encara s’han arriscat amb el 2 de 8 sense folre, però el castell ha quedat molt lluny de carregar-se. En general, un gran concurs pels de David Miret, que haurem de veure com plantegen el final de temporada.

La segona posició ha quedat en mans de la Colla Joves Xiquets de Valls, que, tot i venir d’una temporada irregular, ha sabut desbancar la seva rival, la Vella. Els d’Helena Llagostera han descarregat en les dues primeres rondes el 3 i el 4 de amb folre, força solvents, per acabar a la tercera amb l’alegria de la jornada: el 5 de 9 amb folre, que només ha pogut quedar carregat. Per tant, la Joves ha tornat a brillar i veurem quins plans porta de cara a les cites de final d’octubre.

El tercer lloc del podi ha estat per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha volgut lluitar fins l’últim moment pel segon lloc. Però avui no ha estat el dia dels rosats, que han vist com la situació es complicava en primera ronda, quan han carregat el 5 de 9 amb folre. Seguidament, la sort ha continuat perjudicant la Vella amb un intent de pilar de 8. Després d’aquest intent, els de Xavi Pena han volgut calmar els ànims amb un 3 de 9 amb folre força segur, per tornar a la tercera ronda amb el pilar de 8, tot i que tampoc no hi ha hagut sort. Finalment, en cinquena ronda encara han volgut anar a més intentant sense èxit el 2 de 9 amb folre i manilles que s’ha ensorrat a l’entrada de dosos. La Colla Vella ha sortit amb una espina gran de Tarragona en no poder prendre el títol als Castellers de Vilafranca i en quedar per sota de la Joves.

Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró hauran d’esperar a assolir els gamma extra

La Colla Jove Xiquets de Tarragona portava el mateix programa que la Colla Joves Xiquets de Valls. Tot i descarregar una nova tripleta màgica (3 de9, 4 de 9 i 5 de8), no ha pogut ni tan sols carregar el 5 de 9 amb folre. Pel que fa als Capgrossos de Mataró, tampoc no han tingut sort amb el 2 de 9 amb folre i manilles, que s’ha ensorrat uns segons després de col·locar-se els sisens. Els del Maresme, però, se’n van cap a casa satisfets després d’alçar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre.

Sants només carrega el 3 de 9 amb folre i Lleida deixa per més endavant ser colla de nou

Els Castellers de Sants només han pogut carregar el 3 de 9 amb folre a la segona ronda, tot i que han sortit de plaça amb el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona no han tingut la sort de cara i només han pogut carregar el 5 de 8. Per últim, els Castellers de Lleida, a causa de la caiguda del 2 de 8 amb folre en segona ronda, hauran d’esperar a més endavant per poder intentar un castell de nou. Els de Lleida han quedat empatats amb els Castellers de Barcelona, que han fet la mateixa actuació. De la resta de colles, cal destacar dos intents de 2 de 8 amb folre dels Nens del Vendrell, el també 2 de 8 amb folre carregat pels Xicots de Vilafranca i el 4 de 8 dels Castellers de la Vila de Gràcia. Finalment, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo han plantat castells de set de gamma alta.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any