El Correllengua va arribar divendres, vespra del 9 d’Octubre, a les escoles de Fondeguilla, la Vall d’Uixó, Artana, Benicarló, Alcalà de Xivert, Borriol, Cabanes, Vilafamés, Orpesa, Onda, l’Alcora i Moró.

  • Proper dilluns tindrà lloc el Correllengua a Morella i la Flama acabarà el seu recorregut divendres 15 a Betxí.

VilaWeb
Redacció
03.10.2010 - 15:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’exit que va suposar la celebració divendres 1 d’octubre del Correllengua 2010 a Castelló, amb la participació de 24 escoles i una cercavila pel centre de la ciutató que va aplegar més de 2.000 persones, entre grans i menuts, i de la presència de la Flama en els actes celebrats a Vinaròs dins de la commemoració dels 300 anys de la Guerra de Sucessió, el Correllengua va arribar diumenge 3 a Les Coves i a Sant Mateu; en totes dues poblacions la Flama va recórrer en cercavila els carrers cèntrics i, en el cas de les Coves, el Manifest va ser llegit pel mateix alcalde.

Dilluns la Flama va recórrer les escoles de Vila-real: Concepció Arenal, Carles Sarthou, La Panderola, Pius XII, Pasqual Nàcher, Gimeno Baron, Botànic Calduch i Angelina Abat, mentre que les escoles Bisbe Pont i Cervantes el celebraran pel seu compte. La Flama també va arribar dilluns a la vesprada al centre escolar d’Atzeneta, amb una cercavila per la població a càrrec dels mateixos alumnes. Dimarts va arribar a Almassora, on els alumnes dels diferents centres escolars es reuniran en la plaça de l’Ajuntament per escoltar el Correllengua infantil, i també a les escoles de Borriana, Novenes de Calatrava, Pare Villalonga, Cardenal Tarancon i Iturbi, mentre que Roca i Alcaide i Illes Columbretes ho han celebrat pel seu compte. I dijous es van celebrar actes a l’institut de Vilafranca, a les escoles i l’institut de Benicàssim, i a les escoles d’Alcossebre.

Dijous  la Flama v arribar a l’institut de Vall d’Alba, a les escoles de la Llosa, als centres escolars de Vinaròs Sant Sebastià i Manuel Foguet i a lws escoles de Torreblanca; i al vespre, actes a Nules, amb jocs per a xiquets, cercavila, lectura del Manifest i actuacions musicals. Però va ser divendres, vespra del 9 d’Octubre, quan es va celebrar el Correllengua a més escoles i poblacions: a la Plana Baixa, a Fondeguilla, la Vall ‘Uixó, Onda i Artana; a la Plana Alta, a Borriol, Cabanes i Vilafamés; a l’Alcalatén, d eles diferents escoles de l’Alcora i a Sant Joan de Moró; i al Baix Maestrat, a Benicarló i Alcalà de Xivert.

Els actes del Correllengua 2010 continuaran encara passat el 9 d’Octubre, amb l’arribada de la Flama a Morella el dia 11 i a Betxí el 15.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any