Una enquesta encarregada per Solidaritat els adjudica entre 6 i 8 diputats

  • CiU s'allunyaria de la majoria absoluta i la suma del tripartit podria superar la federació nacionalista

VilaWeb
Redacció
03.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat ha encarregat una enquesta electoral a l’empresa TNS, als resultats de la qual ha tingut accés VilaWeb (resultats en pdf). Segons l’enquesta Solidaritat aconseguiria entre sis i vuit escons. L’enquesta segueix la tendència d’altres publicades recentment amb CiU guanyant però lluny de la majoria absoluta, amb el PSC i ERC baixant i amb Ciutadans i Solidaritat entrant al parlament. Segons aquesta enquesta Reagrupament no entraria a l’hemicicle.

L’enquesta ha estat realitzada per TNS, una coneguda empresa del sector que, per exemple, fa el treball de camp del Baròmetre. L’anàlisi de les dades ha anat a càrrec de la consultora política internacional GCS3.com. L’univers de la mateixa és de 1.201 persones entrevistades.

L’enquesta fa una estimació de vot en la qual CiU augmentaria poc més de tres punts el seu vot mentre les tres formacions del tripartit perdrien en conjunt prop de catorze punts. Malgrat això a l’hora d’adjudicar una forquilla d’escons si aquesta correspongués a la banda alta del tripartit i la baixa de Convergència es podria donar el cas que els partits de l’actual govern sumessin un o dos escons més que la federació nacionalista.

L’enquesta atribueix a Solidaritat Catalana per la Independència una intenció de vot del 5,6 per cent mentre que Esquerra obtindria un 6,9 i Reagrupament un 1,6 que no el permetria accedir al Parlament.

Pel que fa a la distribució d’escons CiU n’aconseguiria entre 56 i 59, el PSC entre 30 i 32. el PP entre 13 i 15, Iniciativa per Catalunya entre 13 i 14, Esquerra Republicana entre 9 i 12, Solidaritat entre 6 i 8 i Ciutadans 4.

Solidaritat aconseguiria diputats per Barcelona, Girona i Tarragona i només a Lleida quedaria el dubte entre 0 i 1.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any