Facebook tanca el perfil de la Plataforma per la Llengua

  • L'entitat n'obre un de nou per a recuperar els deu mil contactes que rebien els butlletins

VilaWeb
Redacció
01.10.2010 - 21:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La xarxa social Facebook ha tancat el perfil de la Plataforma per la Llengua. Facebook ha aplicat la normativa vigent, segons la qual els perfils han de correspondre a individus, i les entitats o associacions han de tenir un grup o una pàgina oficial. Amb tot, és una normativa que no s’aplica pas en tots els casos. De fet, Facebook també va tancar fa quinze dies el perfil de l’Aplec per la Independència d’Arenys de Munt, fet que va causar també indignació. L’ajuntament d’Arenys, que formava part de la comissió organitzadora de l’Aplec, va lamentar que en ‘centenars de casos i perfils Facebook no actuï amb la mateixa diligència’.

El cas de la Plataforma per la Llengua és molt semblant. L’entitat ja ha obert un nou perfil a Facebook, a més del grup, per a recuperar els més de deu mil contactes que tenia i que rebien la informació de l’entitat.

En aquest comunicat, l’entitat diu que s’ha posat en contacte amb la direcció de Facebook, sense obtenir cap resposta. I afegeix: ‘lamentem aquest fet incomprensible i també la manca de resposta de Facebook davant les nostres peticions del perquè d’aquest tancament injustificat’. Tots els comentaris que es poden llegir al nou perfil obert per la Plataforma demostren la indignació pel tancament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any