La lluita diària de Maragall contra l’Alzheimer, a les sales de cinema

  • Arriba a les nostres pantalles 'Bicicleta, cullera, poma'

VilaWeb
Redacció
01.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana arriba a les sales de cinema del nostre país el documental ‘Bicicleta, cullera, poma‘, sobre la lluita contra l’Alzheimer de l’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall (promocional). Dirigit per Carles Bosch, relata la vida quotidiana de Maragall i de la seva família durant dos anys, des de la tardor del 2007, quan va fer públic que tenia la malaltia. El títol pren les tres paraules que es fan servir en l’exploració clínica de la memòria a curt terme per a detectar l’Alzheimer.

La càmera segueix el dia a dia de Maragall: les visites al neuròleg, escenes al mas de Rupià, la celebració de la victòria d’Obama a la seu del Partit Demòcrata de Nova York, reunions del Patronat de la Fundació Pasqual Maragall per la Recerca sobre l’Alzheimer. També hi apareixen la seva muller, Diana Garrigosa, els fills i especialistes. A més, el documental exposa una dada esfereïdora: una persona de cada tres acabarà tenint Alzheimer.

Després d’una llarga trajectòria política, Pasqual Maragall va decidir, el 2007, de fer pública la seva malaltia i, tot seguit, va començar una lluita diària que el documental relata a voltes amb duresa però també amb sentit de l’humor i optimisme. ‘En lloc no hi ha escrit que aquesta malaltia hagi de ser invencible’, va dir Pasqual Maragall.

Les altres estrenes

A més del documental, aquesta setmana s’estrenen un enjoli angoixant ‘Buried‘, els drames ‘Abel‘, ‘Heaven on earth‘ i ‘Charlie St. Cloud‘; el film d’acció ‘Machete‘ i la comèdia ‘Vampires suck‘. La fitxa tècnica de cada film, en aquest enllaç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any