Continua la tensió a Barcelona

  • Els mossos carreguen contra els concentrats davant del banc ocupat · Diversos ferits en la concentració de València

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.09.2010 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els agents dels mossos d’esquadra han desplegat un dispositiu de quinze forgunetes davant del que va ser l’edifici del Banesto, ocupat des del dia 25 de setembre en motiu de la vaga. D’entrada han carregat els vaguistes que es concentraven davant del banc i els han dispersat cap a carrers apartats. Les càrregues han estat molt dures i es tem que hi hagi ferits i algun detingut.

Els mossos han entrat a l’edifici i n’han desallotjat els ocupants. A partir d’aquest moment ha començat una batalla campal pel centre de Barcelona entre agents de policia i activistes de la vaga. D’altra banda, el Moviment dels 25 ha emès un comunicat en què afirma que el jutge va ordenar ‘sobreseïment del cas’ i denuncien que el ‘desallotjament’ ha estat ‘totalment il·legal’. Han afirmat que els Mossos ‘han colpejat violentament’ la gent que hi havia davant de l’edifici.

Càrregues policíaques contra piquets a Barcelona i a València

Aquest migdia hi ha hagut incidents importants a Barcelona i a València en les concentracions de piquets que s’hi han fet per causa de la vaga general. Un grup nombrós manifestants s’ha concentrat a la plaça de Catalunya de Barcelona; la policia ha carregat contra els que volien baixar per la Rambla i als voltants de la plaça Universitat hi ha hagut aldarulls i s’ha cremat un cotxe de la guàrdia urbana. A València, hi ha hagut diversos ferits en una càrrega contra piquets al carrer Colom.

A la plaça Universitat de Barcelona és on hi ha hagut els incidents més importants. Hi ha hagut una primera càrrega contra els manifestants convocats a migdia a la plaça de Catalunya que volien baixar per la Rambla. Més tard, a la plaça Universitat hi ha hagut els incidents més greus, quan hi ha anat un grup de manifestants que ha anat trencant mobiliari urbà, llençant pedres i bolcant contenidors al mig del carrer. A la cantonada entre la plaça Universitat i la ronda Sant Antoni, un desconegut ha calat foc a un cotxe de la Guàrdia Urbana aparcat sobre la vorera, que s’ha incendiat completament. Això ha fet que els antiavalots dels mossos d’esquadra a actuar a la ronda Sant Antoni, on alguns testimonis han explicat que els policies s’han vist envoltats de manifestants.

A València, la policia també ha carregat contra la manifestació dels piquets i hi ha hagut uns quants detinguts. També n’hi ha hagut a Alacant, on al matí la policia i els piquets han topat davant de l’empresa INUSA de servei de recollida de les escombraries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any