Treballadors de la Vanguardia es concentren a les portes de la rotativa per evitar que surti el diari de demà

  • El 80% de la plantilla ha fet avui vaga · Agents dels mossos d'esquadra es presenten al taller al·legant el dret a la informació

VilaWeb
Redacció
28.09.2010 - 18:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una cinquantena de treballadors de la Vanguardia es concentra des de mitja tarda a les portes del grup impressor CRE-A, a la Zona Franca barcelonina, amb la intenció d’impedir que surti el diari imprès. A quarts de sis de la tarda, hi han arribat agents dels mossos d’esquadra, que han dit als treballadors que havien de protegir el dret a la informació.  

Segons que han explicat fonts del Sindicat de Periodistes a VilaWeb, la vaga ha tingut un seguiment del 80% a la Vanguardia, i bàsicament avui han treballat caps i comandaments intermitjos. ‘No sabem del cert si han enviat a imprimir el diari’, diuen des del SPC, ‘però hi ha unes cinquanta persones a la rotativa per impedir’ que el diari imprès surti, tot i que de moment no ha arribat cap fugoneta a l’empresa.

Les mateixes fonts afirmen que un percentatge similar ha fet vaga a El Periódico i a l’Sport i que tots els treballadors dels tallers d’El País i de la premsa del Grup Z també han fet vaga. És per això que el diari el País també ha enviat a imprimir l’edició de demà al mateix taller de la Zona Franca.

Des del sindicat es critica que havent hagut un seguiment de la vaga del 80%, les empreses intentin imprimir de totes maneres els diaris. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any