Una altra manera de fer vaga

  • El grup Moviment del 25 ocupa la seu de Banesto de la plaça de Catalunya de Barcelona · Ofereix un servei de piquets personalitzat

VilaWeb
Redacció
28.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars d’activistes del Moviment del 25 ocupen, des de dissabte, l’edifici del Banesto (Banc Espanyol de Crèdit) que hi ha a la plaça de Catalunya de Barcelona, de catorze plantes. En aquest vídeo expliquen com va sorgir la idea i quines propostes de vaga tenen per al dia 29.

El Moviment del 25, sorgit de l’Assemblea de Barcelona, que aplega sindicalistes, associacions veïnals i entitats diverses de la ciutat, critica la vaga convocada per UGT i CC OO, perquè la consideren ‘pactada amb el govern espanyol; per això no servirà per frenar les reformes laborals i socials promogudes pel poder polític’ (comunicat (pdf), Facebook i Twitter).

En conseqüència, explica, el dia 15 de setembre va acordar d’ocupar l’edifici del Banc Espanyol de Crèdit, ‘un edifici simbòlic dels que van causar la crisi i que van ser salvats amb diners públics mentre s’aprovaven retallades socials per a tots els ciutadans’. Per al dia 29 tenen previst de fer un ‘piquet unitari’ a la plaça Catalunya, a les 12.00, entre més accions que avui mateix decidiran en assemblea.

Piquets ‘express’

Una de les propostes que ja ha estat aprovada és l’oferta de piquets personalitzats. El Moviement del 25 ofereix la possibilitat d’enviar un correu electrònic a movimentdel25@gmail.com per a demanar un piquet especial ‘per a totes les persones que vulguin fer vaga però no puguin perquè se senten coaccionades pels directius’.

Prohibició d’enregistrament

Els ocupants han decidit en una votació assembleària que, de moment, no deixarien entrar a l’edifici cap periodista gràfic de televisió o amb càmera de fotos, al·legant motius de seguretat. Per tant, a VilaWeb, li han prohibit l’entrada a l’edifici amb càmera de vídeo.

En aquesta web i també en aquesta altra, d’Okupem les Ones, podeu veure alguns vídeos de l’ocupació enregistrats pels ocupants mateixos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any