Figuerola del Camp i Bell-lloc d’Urgell també volen la independència

  • Èxit de participació a les consultes d'ahir · Figuerola, amb una participació del 53%, el sí va aconseguir un 87% de suport · A Bell-lloc d'Urgell, una participació del 26,6% i un 94,8% de vot afirmatiu

VilaWeb
Redacció
27.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Figuerola del Camp (Alt Camp) va participar ahir molt activament en la consulta sobre la independència de Catalunya que s’hi va fer. La participació va ser del 53%, superior a la major part de les eleccions que s’hi fan. A Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) la participació va ser més baixa, un 26,6%, però prou satisfactòria segons els organitzadors.

A Figuerola els favorables a la independència van guanyar rotundament amb un 87% dels vots, davant del 2,6% dels contraris. Hi va haver un nombrós vot en blanc, un 9,15%. La jornada es va celebrar en un ambient de festa i sense cap incident, segons els responsables de la consulta.

A Bell-lloc els vots afirmatius van ser el 94,8% davant del 2% de vots contraris a la independència. La jornada també es va fer en ambient de festa major i tampoc hi va haver cap incident.

Tots dos municipis s’han afegit a la llarga llista de municipis que han organitzat una consulta popular sobre la independència. Tot i que ja fa mesos de l’última gran onada de consultes, la del 20-J, durant aquest temps se n’han continuat fent a diversos municipis del país de manera esglaonada. Les d’avui han estat les darreres abans de la propera onada important, la del 17 d’octubre. Aleshores serà el torn de Gavà, la Bisbal del Penedès, Rubí, Tarragona i Vilallonga del Camp.

Les consultes d’ahir han estat les primeres que s’han fet des que es va renovar la Coordinadora, dissabte de la setmana passada. En el consell plenari, que es va fer a Sant Antoni de Vilamajor, es van renovar els membres de la comissió permanent i els tres portaveus, arran de la renúncia d’Uriel Bertran i Anna Arqué. Des d’aleshores, els portaveus són Lorda Marauri, Jaume Soler i Juli Carbonell. La nova comissió està convençuda que cal continuar el moviment de les consultes i per això s’encarrega ara de reactivar el moviment i de gestionar les tandes de consultes pendents. La propera, el 17-O.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any