Els sindicats bascos no fan vaga

  • ELA i LAB, amb majoria sindical al País Basc, retreuen a CC OO i UGT que donin prioritat al marc espanyol de relacions laborals i usurpin la representació sindical basca

VilaWeb
Redacció
27.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats majoritaris al País Basc, ELA i LAB, no se sumen a la convocatòria de vaga dels sindicats espanyols UGT i CC OO. En una carta (pdf) dirigida als sindicats convocants, Adolfo Muñoz (ELA) i Ainhoa Etxaide (LAB) refusen la invitació d’aquests a participar-hi perquè ja van fer vaga general al País Basc el passat 29 de juny en un marc de relació laboral basc.

A més, els representants sindicals d’ELA i LAB critiquen la usurpació de la representació sindical per part de CC OO i UGT en aquells òrgans de participació institucional que ells van abandonar com a protesta. Segons els sindicalistes abertzales, els dos sindicats minoritaris han acceptat la proposta del lehendakari López per substituir-los en aquelles taules que ells han abandonat.

A la carta també es retreu als sindicats convocants que des de la seva prioritat política al marc espanyol de relacions laborals, s’està provant de fer desaparèixer una realitat de regulació en l’àmbit basc.

ELA i LAB també denuncien que s’està negociant amb la CEOE, la patronal espanyola, amb absoluta opacitat, la reforma de la negociació col·lectiva. A parer dels sindicats bascos, la reforma laboral que ara es denuncia i la negociació col·lectiva són dues matèries inseparables.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any