Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.09.2010  06:00

Els sindicats bascos no fan vaga

ELA i LAB, amb majoria sindical al País Basc, retreuen a CC OO i UGT que donin prioritat al marc espanyol de relacions laborals i usurpin la representació sindical basca

Men?ame
 

Els sindicats majoritaris al País Basc, ELA i LAB, no se sumen a la convocatòria de vaga dels sindicats espanyols UGT i CC OO. En una carta (pdf) dirigida als sindicats convocants, Adolfo Muñoz (ELA) i Ainhoa Etxaide (LAB) refusen la invitació d'aquests a participar-hi perquè ja van fer vaga general al País Basc el passat 29 de juny en un marc de relació laboral basc.

A més, els representants sindicals d'ELA i LAB critiquen la usurpació de la representació sindical per part de CC OO i UGT en aquells òrgans de participació institucional que ells van abandonar com a protesta. Segons els sindicalistes abertzales, els dos sindicats minoritaris han acceptat la proposta del lehendakari López per substituir-los en aquelles taules que ells han abandonat.

A la carta també es retreu als sindicats convocants que des de la seva prioritat política al marc espanyol de relacions laborals, s'està provant de fer desaparèixer una realitat de regulació en l'àmbit basc.

ELA i LAB també denuncien que s'està negociant amb la CEOE, la patronal espanyola, amb absoluta opacitat, la reforma de la negociació col·lectiva. A parer dels sindicats bascos, la reforma laboral que ara es denuncia i la negociació col·lectiva són dues matèries inseparables.