Més de 400 manifestants contra l’abocador de Seròs es manifesten al centre de Lleida

  • Sis ajuntaments han demanat la dimissió del director territorial de Medi Ambient per no haver-los rebut

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2010 - 01:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns 400 veïns de Llardecans, Maials, Torrebesses, Aitona, Almatret i la Granja d’Escarp (Segrià) es van manifestar aquest dissabte al centre de de Lleida en contra de la instal·lació d’un dipòsit de residus industrials al municipi veí de Seròs. La protesta ha recorregut l’Eix Comercial de forma pacífica i en plena festa major de Lleida. L’acte va tenir un to festiu, per la recent paralització del projecte per part del Departament de Medi Ambient, tot i que va acabar amb la petició de dimissió del director territorial, que no va rebre els manifestants. A la manifestació també hi va haver consignes en contra del magatzem nuclear d’Ascó (Ribera d’Ebre) o la central tèrmica de Mequinensa (Baix Cinca)

La capçalera de la manifestació va comptar amb la presència d’alguns alcaldes i regidors de tots els pobles veïns a Seròs que no volen que s’instal·li un dipòsit de residus industrials. L’ajuntament d’aquesta població del Segrià impulsa el projecte en uns terrenys que majoritàriament són propietat de veïns de Maials, tot i estar en terme municipal de Seròs. Els ajuntaments contraris a l’abocador temen efectes negatius del dipòsit de residus sobre la captació d’aigua de reg i de boca del sistema Garrigues-Sud.

Per això, aquest dissabte es van manifestar pel centre de Lleida, tot i que amb un to festiu i pacífic, amb grallers i gegants inclosos. Volen que el Departament de Medi Ambient rebutgi totalment la proposta, ara que fa pocs dies va aturar-ne la tramitació del projecte per sol·licitar un canvi d’ubicació. Segons l’alcalde de Maials, Joan Sabaté, ‘si s’ha de fer un abocador al Segrià, ha de ser amb consens de tots i sempre que la comarca ho necessiti’. Segons ell, de fet, aquesta zona no produeix els residus industrials que es portarien al centre.

Això és el què els alcaldes i regidors com el de Maials, Joan Sabaté, van traslladar en la reunió que van mantenir amb la delegació del Govern, en acabar la protesta, tot i que no els va rebre tampoc el delegat de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo. La marxa, que va recórrer l’Eix Comercial de Lleida, va aplegar activistes contraris també a la candidatura d’Ascó pel magatzem nuclear o al projecte de la central tèrmica de mequinensa. La manifestació es va aturar a punts com els Serveis Territorials de Medi Ambient, on es va deixar un ram de flors, la plaça Sant Joan i la Paeria, on es van fer diversos discursos, i va acabar davant la delegació del Govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any