Joan Margarit reivindica la independència en el pregó de La Mercè

  • El poeta diu que Catalunya ha de poder ser una nova Holanda o Dinamarca en el marc d'Europa

VilaWeb
Redacció
23.09.2010 - 19:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El poeta i catedràtic Joan Margarit ha fet una defensa clara de la independència de Catalunya en el pregó de La Mercè (pdf). Margarit ha demanat que els ciutadans puguin decidir, si ho volen, que Catalunya esdevingui un estat més a Europa com Holanda o Dinamarca. Davant l’estorament del batlle Hereu, Margarit ha reclamat una major normalitat per a la llengua catalana i ha defensat que la nació catalana pugui trencar l’unió amb Castella després de segles d’història en comú.

Joan Margarit, un cop feta la defensa de la llibertat per Catalunya, ha convertit el pregó en un recital poètic extraordinari que ha omplert tots els racons del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El poeta ha recitat una selecció dels seus poemes de temàtiques ben diferents.

Margarit resideix a Sant Just Desvern, on té l’estudi d’arquitectura que comparteix amb Carles Buxadé, amic i soci, des del 1980. Des del 1968 és catedràtic de càlcul d’estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. El 2008 va rebre el Premi Nacional de Literatura per la seva obra poètica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any