L’exèrcit colombià anuncia la mort del cap militar de les FARC

  • Jorge Briceño, àlies 'Mono Jojoy' ha estat víctima d'un bombardeig

VilaWeb
Redacció
23.09.2010 - 15:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exèrcit colombià anunciat avui que han matat Jorge Briceño, àlies ‘El Mono Jojoy’, considerat el cap militar de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). Briceño ha estat víctima d’un bombardeig de l’exèrcit a la zona selvàtica de la Magdalena, al sud-est del país. El president colombià mateix, Juan Manuel Santos, ho ha confirmat.

Santos ha explicat que l’operació militar que ha abatut ‘El Mono Jojoy’ portava per nom ‘Benvinguda a les FARC’. El cap d’estat colombià ha dit des de Nova York que l’ofensiva militar l’ha dut a terme les Forces Especials de l’Exèrcit i que és ‘la més important feta mai contra les FARC, perquè ‘el Mono Jojoy’ simbolitzava el terror i la violència’.

Fonts del Ministeri de Defensa colombià han informat que també han estat abatuts vint guerrillers més, alguns altres caps militars de rang superior.

Durant els últims anys ‘el Mono Jojoy’ ha estat l’objectiu prioritari de l’exèrcit colombià. La seva mort representa un cop molt fort a les FARC, després de la desaparició de dos dels seus caps històrics el 2008, Raúl Reyes, que també es va morir en un atac aeri de l’exèrcit, i de Manuel Marulanda, àlies ‘Tirofijo’, que es va morir d’una malaltia.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any