La batalla del llibre electrònic

  • Amb quins formats s'editen els llibres electrònics? Com s'adapten les editorials a la digitalizació? En parlem amb Elizabeth Castro

VilaWeb
Redacció
21.09.2010 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa tres anys que el format de codis oberts i multiplataformaepub és l’estàndard oficial de l’International Digital Publishing Forum (IDPF), un potent grup d’editors internacional de llibres electrònics. Des d’aleshores ha guanyat molts adeptes; de fet, l’han adoptat una bona part d’aparells lectors de llibres digitalitzats i d’editorials, tret d’una. Així és, perquè Amazon, la principal llibreria d’internet, no fa servir l’epub ni al catàleg ni alKindle, el lector digital més venut del mercat (vegeu-ne el sorneguer anunci de l’última versió).

Per parlar-ne hem convidat a L’internauta d’aquesta setmanaElizabeth Castro (blocTwitter), una prolífica autora nord-americana de llibres de divulgació informàtica que acaba de publicar la guia EPUB. Straight to the Point. Hi explica, pas a pas, com es poden editar llibres electrònics per als nous dispositius digitals.

Amb Castro, que ha vingut a passar un any a Barcelona, també parlem de la manera com les editorials i la indústria del llibre s’adapta, o no, als canvis que imposa la cultura digital.

El llibre més conegut d’Elizabeth Castro és HTML, XHTML, and CSS: Visual QuickStart Guide, un manual de creació de pàgines web que ja té més d’un milió d’exemplars venuts.

Ací podreu sentir el programa en format mp3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any