Continua la polèmica pel Vapor Pissit

  • L'Entesa assegura que Monge intenta desviar l'atenció i no s'atreveix a explicar quines són “les veritables intencions que tenen per a aquest vapor”

VilaWeb
Redacció
21.09.2010 - 00:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera gran fàbrica tèxtil de Sabadell segueix sent objecte de debat arran de les remodelacions que s’hi pretenen fer. D’una banda el regidor de Cultura, Lluís Monge, assegura que es conservarà i no s’enderrocarà. No obstant, des de l’oposició recorden que s’ha negat a protegir-ne una part i alerten que s’hi pretén fer un equipament cultural que seria incompatible amb la preservació de l’espai.

L’últim capítol de la pica-baralla política que ha generat el futur del Vapor Pissit ha estat una carta que ha enviat el portaveu de l’Entesa per Sabadell, Isidre Soler, al regidor de Cultura, Lluís Monge. Soler es mostra profundament decebut i assegura que Monge “continua intentant defensar la seva indefensable posició respecte aquest vapor amb unes argumentacions tan pobres com ofensives”. En un primer moment els cívico-polítics havien demanat que el conjunt del vapor es preservés dins el Pla Especial del Patrimoni de Sabadell ja que, per exemple, el document només contempla la documentació d’una nau del carrer del Sol de 1846. Per aquest motiu els entesistes veuen amb preocupació el futur de tot el conjunt i van decidir preguntar a l’alcalde, Manuel Bustos, quin era l’objectiu real.

Posteriorment Monge va declarar que no calia que patissin i els va fer arribar un seguit de fotografies de les obres que s’estan realitzant per mostrar com els treballs del Vapor Pissit “no són de demolició sinó de rehabilitació”. Aquest fet va indignar encara més l’Entesa ja que asseguren que ells coneixen “a fons” les obres i que mai han dit que s’estigui endorracant el vapor. Concretament, la queixa bé pel fet que no s’actuï sobre la globalitat de la fàbrica. Per això Soler assegura que aquesta resposta tan sols representa un esforç de “desconcertar l’opinió pública”.

Un equipament cultural de producció teatral

Soler va més enllà i assegura que Monge ha promès a diverses entitats que es construirà un equipament cultural de producció teatral en el Vapor Pissit. Una idea que assegura que “és totalment incompatible en aquesta ubicació amb el Museu de la Indústria Tèxtil Llanera”. Aquest futur Museu Tèxtil es va aprovar per unanimitat en el ple municipal del febrer de 1998 i hauria d’ocupar la totalitat del vapor però s’ha anat posposant. Finalment Soler insisteix en que tant Monge com Bustos no volen explicar “els veritables motius” de la seva actuació al respecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any