Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.09.2010  06:00

Lorda Marauri, Jaume Soler i Juli Carbonell, nous portaveus de la Coordinadora de Consultes

Elegits en una assemblea a Sant Antoni de Vilamajor, on també es va renovar la comissió permanent

Men?ame
 

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència va renovar ahir en consell plenari a Sant Antoni de Vilamajor els membres de la comissió permanent i els tres portaveus, després de la renúncia d'Uriel Bertran i d'Anna Arqué. Cent trenta representants de seixanta-quatre municipis van elegir Lorda Marauri (coordinadora de Tarragona decideix), Jaume Soler (ex-batlle d'Arbúcies) i Juli Carbonell (ex-president d'Argentona pel Dret de Decidir i membre fins ara de la comissió gestora de la Coordinadora) com a nous portaveus. També van nomenar els vint-i-un membre del plenari, un de cada comarca on s'han fet consultes.

Durant l'estiu, una comissió gestora va preparar l'assemblea d'ahir i es va posar en contacte amb una vintena de comissions comarcals, que han aportat, cadascuna, un representant a la comissió permanent. A curt termini, aquesta nova comissió permanent ha de marcar un full de ruta del moviment, aclarir el funcionament intern i gestionar i secundar les tandes de consultes encara pendents, les més importants de les quals seran les de Tarragona, Rubí i la Bisbal del Penedès, el 17 d'octubre vinent.

Els promotors d'aquesta reestructuració de la Coordinadora tenen el convenciment que, després de la consulta d'Arenys de Munt de fa un any i de la manifestació del 10 de juliol, i a les envistes d'unes eleccions, els referèndums encara tenen sentit i una funció mobilitzadora important. Així ho explica, en declaracions a VilaWeb, Juli Carbonell, un dels membres de la comissió gestora que ha preparat l'assemblea i avui elegit nou portaveu: 'Encara hi ha moltes consultes a fer i s'ha de treballar perquè tots els catalans puguin posar el vot a l'urna. I la gent que ja ha votat, amb els resultats de cada poble, ha de poder treballar per avançar cap a un referèndum vinculant.'

Els impulsors de la nova comissió permanent estan decidits a continuar el moviment. 'La comissió gestora ha constatat, recorrent el territori, que les comarques catalanes continuen sentint la necessitat, més que mai, d’unitat. Una unitat que no s’ha vist traduïda tal com s’esperava en aquestes eleccions.