Lorda Marauri, Jaume Soler i Juli Carbonell, nous portaveus de la Coordinadora de Consultes

  • Elegits en una assemblea a Sant Antoni de Vilamajor, on també s'ha renovat la comissió permanent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.09.2010 - 18:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha renovat avui en consell plenari a Sant Antoni de Vilamajor els membres de la comissió permanent i els tres portaveus, després de la renúncia d’Uriel Bertran i d’Anna Arqué. Cent trenta representants de seixanta-quatre municipis han elegit Lorda Marauri (coordinadora de Tarragona decideix), Jaume Soler (ex-batlle d’Arbúcies) i Juli Carbonell (ex-president d’Argentona pel Dret de Decidir i membre fins ara de la comissió gestora de la Coordinadora) com a nous portaveus. També han nomenat els vint-i-un membre del plenari, un de cada comarca on s’han fet consultes.

Durant l’estiu, una comissió gestora ha preparat l’assemblea d’avui i s’ha posat en contacte amb una vintena de comissions comarcals, que han aportat, cadascuna, un representant a la comissió permanent. A curt termini, aquesta nova comissió permanent ha de marcar un full de ruta del moviment, aclarir el funcionament intern i gestionar i secundar les tandes de consultes encara pendents, les més importants de les quals seran les de Tarragona, Rubí i la Bisbal del Penedès, el 17 d’octubre vinent.

Els promotors d’aquesta reestructuració de la Coordinadora tenen el convenciment que, després de la consulta d’Arenys de Munt de fa un any i de la manifestació del 10 de juliol, i a les envistes d’unes eleccions, els referèndums encara tenen sentit i una funció mobilitzadora important. Així ho explica, en declaracions a VilaWeb, Juli Carbonell, un dels membres de la comissió gestora que ha preparat l’assemblea i avui elegit nou portaveu: ‘Encara hi ha moltes consultes a fer i s’ha de treballar perquè tots els catalans puguin posar el vot a l’urna. I la gent que ja ha votat, amb els resultats de cada poble, ha de poder treballar per avançar cap a un referèndum vinculant.’

Els impulsors de la nova comissió permanent estan decidits a continuar el moviment. ‘La comissió gestora ha constatat, recorrent el territori, que les comarques catalanes continuen sentint la necessitat, més que mai, d’unitat. Una unitat que no s’ha vist traduïda tal com s’esperava en aquestes eleccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any