La Comissió Europea expedientarà França per les expulsions de gitanos

  • Considera que ha violat el dret europeu de lliure circulació

VilaWeb
Redacció
14.09.2010 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha anunciat avui que l’executiu comunitari obriria un expedient a França per discriminació en les expulsions de gitanos. ‘Estic convençuda que la Comissió no tindrà pas cap altra opció que començar un procediment d’infracció contra França’, ha dit (àudio). La setmana passada la majoria de l’eurocambra ja va reclamar al govern de Sarkozy que aturés immediatament les expulsions.

‘La meva paciència s’acaba. Ja n’hi ha prou’, ha sentenciat Reding, que ha lamentat, a més, que dos ministres francesos asseguressin a Brussel·les que la mesura de l’Elisi no implicava pas una discriminació ètnica. ‘No es tracta d’una ofensa menor’, ha dit.

El ministre d’Immigració del govern francès, Eric Besson, va dir la setmana passada que de cap manera no suspendrien les expulsions. El govern francès aplica ‘escrupolosament la legislació europea’ i ‘no canviarà el full de ruta’ de les expulsions d’immigrants irregulars’, va dir, poc després de la demanda del Parlament Europeu perquè les autoritats franceses suspenguessin immediatament les expulsions de gitanos. La resolució, que va tenir el suport de socialistes, liberals, d’Esquerra Unitària i dels Verds, es va aprovar amb 337 vots favorables, 245 de contraris i 51 abstenció.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any