Els empresaris valencians reclamen el corredor mediterrani i el TGV entre Alacant i Castelló

  • Responen així a l'anunci de l'entrada en funcionament del TGV Madrid-València · El Consell també demana la connexió nord-sud

VilaWeb
Redacció
13.09.2010 - 20:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Francisco Pons (a la foto), i el vice-president del Consell i conseller de Comerç, Vicent Rambla, s’han felicitat amb recels per l’arribada del TGV a València procedent de Madrid anunciada pel ministre de Foment espanyol. Tant el govern com els empresaris han insistit en què l’autèntica prioritat i ‘gran necessitat’ és la connexió nord-sud amb TGV. Especialment els empresaris han posat l’accent de manera contundent en la necessitat de connectar amb TGV Alacant amb Europa passant per València i Barcelona.

‘No vull que els meus néts continuïn reclamant el corredor de la mateixa manera en què ho hem estat fent els últims trenta anys; no tindria cap sentit’, ha dit Pons, i ha demanat a tots els territoris del corredor que uneixin esforços per a demanar al govern espanyol aquesta infrastructura ‘tan necessària’. ‘El corredor és la base de la riquesa per aquests terrioris i per Europa també’, ha reblat el representant dels empresaris.

El vice-president  del govern, Vicent Rambla, que ha centrat el seu discurs en la necessitat de connectar Alacant amb Castelló, ha estat més vehement en la crítica al govern de Zapatero. ‘El president espanyol no té dret a limitar el progrés d’aquest territori al qual s’ha compromès’, ha dit. I ha advocat per la connexió de l’Alta Velocitat del País Valencià tant amb el corredor mediterrani com amb Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any