L’ONU critica França per l’expulsió de gitanos

  • També denuncia Rússia, Xina, Iran, Irac, Somàlia i els Estats Units d'Amèrica per presumptes abusos o violacions dels drets humans

VilaWeb
Redacció
13.09.2010 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Alta Comissionada pels Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), Navi Pillay, ha denunciat alguns dels països de la pròpia organització per no respectar els drets humans en aspectes diversos. Així, ha criticat la política d’expulsió de gitanos romanesos i búlgars de França. També ha denunciat que Rússia no hagi portat a la justícia els assassins de periodistes i defensors dels drets humans. Els Estats Units també han rebut crítiques per part de l’ex-jutge de Sud-àfrica que els acusa de participar en un programa d’assassinats selectius contra els seus propis ciutadans sospitosos d’estar implicats en el terrorisme.

L’Alta Comissionada pels Drets Humans de l’ONU ha fet aquestes declaracions en el 47è Consell de Drets Humans de l’ONU que s’ha celebrat a Ginebra. Càrrecs oficials de l’ONU han dit que les declaracions de l’Alta Comissionada determinen la voluntat de les Nacions Unides de denunciar els presumptes abusos o violacions dels drets humans allà on es produeixin.

‘A l’Azerbaidjan i a Rússia s’ha assolit un petit progrés per portar davant la justícia els autors dels assassinats i els atacs contra els drets humans que han succeït en els últims anys’, ha manifestat Navi Pillay.

‘Dissidents pacífics, defensors de drets humans, advocats i representants de la premsa han estat els objectius d’atacs violents a països com l’Iran, l’Irac i Somàlia’, ha afegit l’Alta Comissionada de l’ONU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any