Una concorreguda manifestació reclama la independència a Barcelona

  • Ha estat fortament marcada per la diferenciació dels blocs

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2010 - 19:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants (9.000, segons la guàrdia urbana) han reclamat la independència pels carrers de Barcelona en una de les marxes més concorregudes dels últims anys. Tanmateix, també ha estat fortament marcada per la divisió de blocs. El més multitudinari, el de Solidaritat Catalana; després, hi ha hagut el bloc de Reagrupament, el de l’esquerra independentista, el de les entitats sobiranistes i, finalment, el més petit de tots, el d’Esquerra, que ha clos amb un parlament de Joan Puigcercós.

La manifestació ha sortit cap a les sis de la tarda, amb prop d’una hora de retard, de la plaça Urquinaona. Molta gent s’ha sorprès de no veure-hi el candidat de Solidaritat per les llistes de Barcelona, Joan Laporta. L’ex-president del FC Barcelona ha assistit al començament de la marxa pero poc després l’ha abandonada per anar a veure el partit del Barça al Camp Nou.

Els diferents blocs de la marxa han recorregut plegats la major part de la manifestació, tot i que cadascun ha acabat en punts diferents de la ciutat.

Desenes d’entitats, organitzacions i partits han donat suport a la manifestació convocada per SiP, SiJ, la PDD i la I-CSC; una marxa que ha estat encapçalada per una filera de personalitats de la societat civil i que ha desembocat al passeig de Pujades, on s’ha llegit el manifest unitari.

Pel que fa a la tradicional manifestació de l’esquerra independentista, aquesta ha acabat al passeig del Born, on s’han fet parlaments i cants i també s’ha cremat una fotografia del rei espanyol i una bandera espanyola. Aquest matí, al mateix lloc, hi havia prevista la marxa de suport a presos, convocada pel col·lectiu Rescat. Arran de la prohibició per part de l’Audiència espanyola, els organitzadors han fet un petit parlament i han optat per desconvocar la manifestació.

Per cloure la jornada reivindicativa i festiva, es fa al passeig Lluís Companys la Festa per la llibertat, organitzada per Òmnium Cultural, amb concerts d’At Versaris i Asstrio, Els Pets i Els Amics de les Arts (vegeu tota la informació dels concerts).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any