L’independentisme torna al carrer

  • Milers de manifestants marxen aquesta tarda pel centre de Barcelona · Els actes commemoratius de l'Onze acabaran amb un concert al passeig Lluís Companys

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2010 - 17:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants recorren els carrers del centre de Barcelona per reclamar la independència, amb motiu de la Diada. Pocs minuts abans de les sis ha començat la marxa, que ha sortit de plaça Urquinaona. Al capdavant, organitzacions de l’esquerra independentista (CUP, Endavant, Maulets, CAJEI i SEPC), que enguany han escollit com a lema ‘Davant les retallades socials i nacionals, independència i socialisme. Països Catalans‘. Uns quants metres enrere, la pancarta ‘Som una nació. Volem estat propi‘ encapçala la convocatòria de Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, la PDD i Intersindical-CSC, i al seu darrere, s’agrupen els diferents blocs dels partits sobiranistes.

Desenes d’entitats, organitzacions i partits donen suport a la manifestació convocada per SiP, SiJ, la PDD i la I-CSC; una marxa encapçalada per una filera de personalitats de la societat civil com Jaume Cabré, Miquel Calçada, Agustí Bassols, Joan Ramon Resina, Enric Canela, Salvador Cardús, Vicent Partal, Miquel de Palol, i Ferran Requejo, entre més.

La manifestació desembocarà a dos quarts de vuit del vespre al passeig de Pujades, davant de l’entrada al Parc de la Ciutadella, i no a Arc de Triomf, com estava previst en un principi. 

Pel que fa a la tradicional manifestació de l’esquerra independentista, aquesta acabarà al passeig del Born, on cap a les set del vespre tindrà lloc l’acte polític, amb parlaments i cants reivindicatius. Aquest matí, al mateix lloc, hi havia prevista la marxa de suport a presos, convocada pel col·lectiu Rescat. Arran de la prohibició per part de l’Audiència espanyola, els organitzadors han fet un petit parlament i han optat per desconvocar la manifestació, tot convidant la gent a participar de manera massiva a la marxa d’aquesta tarda.

Novena Mostra d’entitats

El Passeig Lluís Companys presidit per l’Arc del Triomf s’omple avui de tendals de tota mena d’entitats que volen mostrar la seva feina i vendre els seus productes als assistents de la diada a Barcelona. Enguany se celebra la novena edició d’una trobada que cada any compta amb un programa d’activitats més nodrit. Des de mig matí i fins ben entrat el vespre, els organitzadors de la mostra, Gent de la terra, ofereixen presentacions de llibres, conferències i tertúlies amb molts convidats especialistes en els més diversos àmbits del coneixement.

Per cloure la jornada reivindicativa i festiva, al vespre es farà, al passeig Lluís Companys, la Festa per la llibertat, organitzada per Òmnium Cultural, amb concerts d’At Versaris i Asstrio, Els Pets i Els Amics de les Arts (vegeu tota la informació dels concerts).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any