Notícies

Divendres  10.09.2010  06:00

L'esquerra abertzale es manifestarŕ malgrat la prohibició de l'audičncia espanyola

El jutge troba que 'dóna suport a l'estratčgia d'ETA'

Men?ame
 

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Ismael Moreno, ha prohibit la manifestació convocada per l'esquerra abertzale per a demà a Bilbao en suport del procés de pau després de l'anunci d'alto-el-foc d'ETA. Adierazi EH, que organitza la manifestació, ha respost que la manifestació es faria perquè no es pot silenciar el compromís de quaranta-dos partits i organitzacions i per reivindicar el dret de manifestació.

El jutge ha atès la petició de la fiscalia i ha ordenat a la policia espanyola i al Departament d'Interior basc que prenguin les mesures necessàries per a impedir la manifestació. L'argument del jutge és que 'hi ha indicis fonamentats que la manifestació pot tenir per objectiu de donar suport a l'estratègia d'ETA i justificar les accions de l'organització terrorista'.

El representant d'EA, Rafa Larreina, ha dit en nom d'Adierazi EH que es fan els tràmits legals adients perquè la manifestació es pugui portar a terme. Larreina va comparèixer ahir a la tarda a Bilbao acompanyat de mig centenar de representants d'entitats que s'han adherit a la convocatòria, sota el lema 'Tots els drets per a totes les persones a tot Euskal Herria'. Hi va assistir també l'advocadessa de Batasuna, Jone Goirizelaia, i la secretària general del sindicat LAB, Ainhoa Etxeaide.